Hotell, restaurang och bageri

Bild på Marie Swärdh

Det är kul att gå här. Man får lära sig att baka och laga mat.

Marie Swärdh, Hotell, restaurang och bageri, 4HR

 

 

 



Om programmet

Programmet för hotell, restaurang och bageri passar dig som tycker om att laga mat och baka. Du lär dig att tillaga och servera lunch, bufféer, smörgåsar, bakverk med mera. Tillsammans skapar vi en bra grund för dig som elev att utvecklas och få goda kunskaper inom området.

Du kan välja programfördjupning inom till exempel matlagning, bageri, frukost och bufféservering.

Teoretiska och praktiska moment vävs ihop till en enhet.

Du läser ämnen som

  • matlagningskunskap
  • bageri- och konditorikunskap
  • hotell
  • livsmedels- och näringskunskap
  • måltids- och branschkunskap
  • service och bemötande

Dessutom läser du de kurser som är gemensamma för alla program.
I utbildningen ingår praktik eller APL på olika arbetsplatser.

Vad du lär dig inom måltids- och branschkunskap

  • att tillaga och servera lunch
  • att tillaga och servera olika typer av bufféer
  • att baka matbröd, bullar och kakor
  • att sälja smörgåsar och bakverk till kunder

Informationsfilm

Skolverket har gjort informationsfilmer om de olika programmen på gymnasiesärskolan. Filmen om Programmet för hotell, restaurang och bageri spelades in under hösten 2013.

Här nedan kan du se filmen om Programmet för hotell, restaurang och bageri.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 29 december 2016


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på