Publicerad 2017-05-11

Malmaelever provade programmering

Exempelbild

4 maj bjöd Teknikcollege och KomTek in Malmaskolans årskurs 7 för att prova på att programmera Lego-robotar. Eleverna fick även möjlighet att besöka GKN Driveline för att se hur programmering används på ett stort teknikföretag.

Torsdagen 4 maj kom att se väldigt annorlunda ut för Malmaskolans elever i årskurs 7. Istället för vanliga lektioner i Kolsva fick de åka buss till Köping och Ullvigymnaset för en förmiddag med programmering och företagsbesök på schemat. Eleverna delades upp i två grupper, där den ena gruppen skulle lära sig att programmera Lego Mindstorms-robotar. Den andra gruppen fick åka vidare med buss till GKN Driveline.

Programmeringen var indelad i tre delar:

  • Lära sig grunderna i hur en Lego-robot fungerar
  • Lära roboten att känna igen färger
  • Lära roboten att känna av om det finns objekt framför den och undvika en krock

 

Legoprogrammering

Hur en Lego-robot programmeras går att likna vid många andra olika typer av programmering, till exempel i CNC-maskiner och robotar som finns hos industrin. Därför fick även eleverna besöka GKN Driveline, där mycket av produktionen är automatiserad. Framtidens arbetskraft hos regionens teknikföretag behöver vara kunniga inom programmering och automation. Detta kommer även att börja undervisas på grundskolan inom snar framtid inom ämnena matematik och teknik.

Samtliga Teknikcollege-certifierade program på Ullvigymnasiet har någon typ av programmering på schemat.

 

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 26 maj 2017


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på