Publicerad 2017-06-16

Sjung om studentens lyckliga dag!

Exempelbild

Läsårets sista dag bestod av avslutning i aulan för ettor och tvåor medan studenterna gjorde sin allra sista skoldag med studentmössor på i kyrkan och ett jublande utspring från balkongen på Ullvi med glada utrop och konfetti.

Rektor Anna Ulfves tal till studenterna

Rektor Anna berättar i sitt tal om att årets studenter har många fina och höga betyg. De har även varit fina förebilder för våra yngre elever med att ställa upp, och har även tagit stort ansvar för att få detta skolår att bli ett trevligt och givande år.

Många av våra studenter har redan ett arbete som väntar på dem och flera studenter har sökt till högskolor och universitet. Rektorn förmedlar även vikten av att vara alert och engagerad. Att fortsätta ta för sig av uppdrag och utmaningar inom kommande arbete och studier. Framtiden blir så mycket ljusare då. Men hon förklarade också vikten av att alltid möta upp omgivningen med ett öppet hjärta.

Hon avslutade med några visdomsord av Shad Helmsetter:

Du är allt som
Dina tankar, ditt liv, dina drömmar kan förverkligas.
Du är allt du väljer att vara.
Du är lika obegränsad som det ändlösa universum.

Bild på rektor Anna Ulfves i kyrkan under avslutningen

Rektor Anna Ulfves talar till studenterna.

Internationellt certifikat till Restaurang- och livsmedelselever

Elever från restaurang- och livsmedelsprogrammet blev tilldelade ett certifikat från World Association of Chefs Societies. Det är ett internationellt certifikat som gör att det är lättare att få jobb utomlands, bland 11 miljoner företagare i restaurangbranschen. som visar att de är särskilt kunniga och har då fördelar att få jobb utomlands.

wacs

Miranda Engman, Sebastian Andersson, My Segelström och lärare Marcus Hallgren från Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Elever premierades för extra framgångsrika prestationer 

ingemar j

Hanin Al-Rekabi, Gustav Carefall, Ebba Gunnarsson, Elsa Eklund, Elin Eriksson, Philip Ingemansson, Paulina Isaksson, Ellen Sköldberg, Mikael Yilmaz och Joakim Oscarsson erhöll stipendium ur Ingemar Johanssons stipendiefond.

Tio elever premieras för framgångsrika prestationer. De erhöll ett stipendium ur Ingemar Johanssons stipendiefond. Stipendierna är på 20.000 till 25.000 kronor och är avsedda för ekonomiskt stöd för fortsatta stuider.

Läs mer om stipendiaterna och Ingmar Johanssons stipendiefond.

sång

Sång framfördes av Ida-Kajsa Tahavanainen från Ekonomiprogrammet.

Årets studenttalare Ebba Gunnarsson

I sitt tal förmedlar Ebba att nu har vi äntligen kommit till dagen med stort D och idag tar vi studenten. Vi har alla blivit experter på olika saker och vissa har spikade framtidsplaner medan andra har ingen aning ännu. Vi har nu klarat av tretton år i skolan är framme vid mållinjen men som samtidigt blir ett startfält. Det är nu det riktiga livet börjar och det är upp till oss att forma våra liv, avslutar hon.

ebba

Ebba Gunnarsson 14EK.

Utspring från Ullvi och klivet ut till det nya

Sedan efter en lång väntan var det äntligen dags för det traditionsenliga utsprånget från balkongen. Med glada utrop, sång och sprutande konfetti sprang våra nya studenter ner till väntade vänner och familjer, som ville gratulera innan det var dags för traktorkortegen genom staden. Senare på kvällen väntade som vanligt studentfest på Westerqvarn.

Rektor Anna Ulfves var nöjd efter årets skolavslutning och tackade alla som varit med och gjort denna möjlig.
-Vår präst i kyrkan var så nöjd och sa att detta var en av de finaste studentavslutningar som hon hade varit med om, avslutar hon.

Du kan se fler bilder från dagen på vår Facebook-sida och Instagram.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 28 juni 2017


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på