Publicerad 2017-11-15

Föreläsning av Mustafa Panshiri

Bild på Johanna Gidlund och Mustafa Panshiri

Mustafa Panshiri arbetar med att föreläsa om integration men innan Mustafa började föreläsa arbetade han som polis, Mustafa blev 2013 Sveriges första polis med afghanskt ursprung.

Kulturella motpoler

Mustafa Panshiri lyfter i sin föreläsning att det är viktigt att man förstår de kulturella motpoler som möts i Sverige. Han betonar också att det är viktigt att man förstår att människosyn, lag och straffsystem i Sverige inte utgör en norm ur internationellt perspektiv men att det är normen i Sverige.

Integrera inte segrera

Mustafa lyfter att man måste för att förstå integration också förstå vilka svårigheter Sverige erbjuder när det kommer till integration, men också att man för att kunna integreras måste vilja det. Man måste vilja kämpa, man måste acceptera det språk och de lagar, regler och den människosyn som Sverige har.

Han menar att Sveriges multikulturellt finkänsliga politik har bidragit till segregationen i Sverige och att vi nu tillsammans måste hjälpas åt för att integrera och inte segregera människor i Sverige. Detta sker med kommunikation som huvudmedel: Det är viktigt att vi pratar med varandra istället för om varandra.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 28 november 2017


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på