Publicerad 2018-02-15

Kärlek, sex och samlevnad på alla hjärtansdag!

Vad är mer lämpligt direkt på morgonen på alla hjärtans-dag än att prata om kärlek, känslor, sex och samlevnad? Precis, för på onsdagen den fjortonde februari var Manne Forssberg här och föreläste. Manne är bland annat föreläsare, författare och krönikör i sitt favoritämne – Sex. 

Manne Forssberg

Manne har tidigare skrivit boken Kukbruk som främst riktar sig till unga killar. Men boken tar också upp de olika könsrollerna och hur de måste förändras. 

Omslag till boken Kukbruk

Manne pratar också om de olika kraven killar och tjejer har på sig själva och det motsatta könet. Dock påpekar Manne att dagens generation killar inte har lika höga krav på sig att vara manliga och macho som tidigare generationer. Men för tjejer har det tyvärr inte hänt så mycket utan där styr rådande kroppsideal och kvinnlig sexualitet ses ofta lite som tabubelagd fortfarande.

Manne tar även upp samtycke och den högaktuella Metoo-kampanjen, och förklarar att ett nej alltid är ett nej. Men även ett ja kan bli nej och inte att förglömma kroppspråket – vad säger det?

Föreläsningen avslutades med en frågestund via sms där eleverna fick svar på sina egna frågor om sex och samlevnad.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 22 februari 2018


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på