Publicerad 2018-02-21

VVS- och Fastighetsprogrammet håller hög klass

Exempelbild

Under vårterminen har VVS-Branschens Yrkesnämnd hållit Skolmästerskapen i VVS. Ullvigymnasiets elever placerade sig högre än riksgenomsnittet, det visar att utbildningen håller en hög klass.

Skolmästerskapen i VVS

Som förstklassig VVS-skola har Ullvigymnasiets treor varit med och tävlat i Skolmästerskapen i VVS. Tävlingen består av ett teoretiskt test som görs via webben och det är elever som går sista året på VF-programmet utgång VVS-montör som kan tävla. Förstklassiga skolor ska genomföra skolmästerskapet för att kunna fortsätta vara Förstklassig även nästa läsår men inbjudan till tävlingen skickas till alla gymnasieskolor. Med hjälp av resultatet från skolmästerskapet räknas det ut ett kompetensindex som visar kunskapssnittet. Kompetensindex ger skolorna möjlighet att jämföra resultatet från sin skola med rikssnittet.

Ullvigymnasiets elever placerade sig högre än riksgenomsnittet

Resultatet i tävlingen visade tydligt att VVS-utbildningen på Ullvigymnasiet håller hög klass. I jämförelse med alla de 560 elever som totalt var med och tävlade så placerade sig Ullvigymnasiets elever högre än riksgenomsnittet på samtliga kategorier.

 

Försklassig skola

VVS- och fastighetsprogrammet är en förstklassig skola och rekommenderas av VVS-branschens yrkesnämnd.

Felix blev skolmästare och gick vidare till Regionmästerskapen i VVS

Alla skolmästare från Förstklassiga skolor får delta i en praktisk tävling som genomfördes under vecka 5 och 6. Felix Sjöberg blev Ullvigymnasiets skolmästare och deltog i Regionsmästerskapet i Karlskoga. Tävlingsuppgiften var två deluppgifter – en bockövning på 2 timmar och en systemkunskapsövning på 1,5 timme.

Felix Sjöberg tävlade i regionmästerskapet i VVS

Felix Sjöberg gjorde mycket bra ifrån sig i Regionmästerskapet i VVS och slutade på en delad andraplats.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 08 mars 2018


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på