Publicerad 2018-02-22

Teknikcollege Industrikamp 2018

Exempelbild

För andra gången arrangerades Teknikcollege Industrikamp mellan Industritekniska programmet på skolor från Eskilstuna, Köping och Västerås. Ullvigymnasiet hamnade på en mycket hedersam andraplats efter Rinmangymnasiet. 

I år var det Ullvigymnasiets tur att stå värd för Teknikcollege Industrikamp och tävlingen ägde rum förra veckan, den 15:e februari. Tävlingen, som är ett samarbete mellan Teknikcollegeregionerna Bergslagen, Mälardalen och Västramälardalen, utgörs, utgörs av moment i CNC-programmering, fräsning och svetsning.

Ullvi representerades av eleverna Adrian Andreasson, Mikael Hall och Albin Johansson. De kom att tävla i CNC-programmering och fräsning i konventionella maskiner. Övriga tävlande lag kom från Rinmangymnasiet i Eskilstuna och Wijkmanska gymnasiet i Västerås. Totalt fick de sex timmar att utifrån en ritning göra två delar som sedan skulle passa ihop. Första halvan av dagen ägnade de tävlande åt att programmera en CNC-fräs som skulle tillverka den första delen. Sedan efter lunch fick de efter lunch tillverka den andra delen i en konventionell fräsmaskin.

När delarna var klara var det dags för juryn att noggrant mäta vad eleverna hade tillverkat. Juryn bestod av personer från Teknikcollege samverkansföretag. Från Köping representerades juryn av Pelle Rosander från GKN Driveline samt Peter Eklund från VVS-programmet . Förutom att delarna skulle vara av rätt mått och passa ihop tittade även juryn på hur lagen arbetade tillsammans och att representerade sin skola väl.

Efter noga överläggande från juryn hamnade Ullvigymnasiet på en hedersam andraplats, efter vinnande Rinmangymnasiet. Wijkmanska gymnasiet vann första pris i svetstävlingen.

Dagen avslutades med bowling och middag på O'Learys.

Vinnare i CNC-tävlingen - Rinmangymnasiet

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 15 mars 2018


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på