Publicerad 2018-02-22

UF-företagen presenterade sina produkter

Foto på alla elever som var med på säljpitchen pass 2

I onsdags var det dags för elever som har startat upp UF-företag inom ekonomiprogrammet att ha så kallade säljpitchar för alla intresserade i Ullvigymnasiets aula. Här gällde det att sälja in sina produkter och övertyga publiken om just deras produkt är bra.

Sammanlagt under dagen fick 12 av Ullvigymnasiets UF-företag presentera sig. Till sin hjälp har de fått en halvtimma var av en extern konsult som gick igenom föredraget och gav de tips och råd på vägen vad de kunde utveckla.

Kursen heter Entreprenörskap och företagande och där ingår alltså att utveckla en affärsidé till ett företagande.

- Här får eleverna verkligen jobba praktiskt. Det här utvecklar entreprenörskap, företagande och innovationstänkande. Det blir som en extra bas för framtiden, säger en av de ansvariga lärarna Per Ödman.

De olika företagen sålde allt från tygkassar, mensskyddspåse, handgraverade glas, lemonad och koppar målade av barn. Ofta med en tanke bakom att överskottet går till välgörande ändamål.

En erfarenhet för framtiden

Wear and Care UF var ett av företagen som deltog i säljpitchen. Bakom företaget står Dilba Tosun, Thea Hatz, Livon Nihad och Sebastian Robén. De säljer tygkassar med egenritade motiv och berättar om sin idé:

- Vi ville göra något som var aktuellt och som låg rätt i tiden. När vi började med UF-företaget och att spåna på affärsidéer hade en ny lag trätt i kraft kring plastpåsar som säljs i affärer – att butikerna behövda börja ta betalt och informera om miljöpåverkan. Vi hade också läst om all plast i haven på naturkunskapen och ville göra något som var mer miljömässigt bättre. Då blev det snygga tygkassar utan reklamlogotype.

De anser att UF-företaget har gett dem mycket för framtiden, även om det också har inneburet ett hårt arbete med mycket ansvar.

- Jag skulle absolut rekommendera att starta UF-företag om du går på gymnasiet. Det är med stolthet jag skriver med det i mitt CV, säger Dilba Tosun.

Foto på tre av eleverna som driver Wear and Care UF

Thea Hatz, Dilba Tosun och Sebastian Robén säljer tygkassar. Livon Nihad saknas på bilden.

Kontakta UF-företagen

Alla UF-företagen säljer sina produkter via sociala medier. Du hittar mer information om alla UF-företag och sätt att komma i kontakt med dem på Ullvis webb.

Lista på Ullvigymnasiets alla UF-företag och hur de kan kontaktas.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 22 februari 2018


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på