Publicerad 2018-05-07

Teater och föreläsning för personalen om HBTQ-frågor

Exempelbild

På tisdagseftermiddagen den 2/5 fick delar av Ullvigymnasiets personal gå på kombinerad teater och föreläsning av Teater Tropos. Föreställningen tog bland annat upp normkritik och HBTQ-frågor.

Den här föreställningen var premiären för det nya konceptet med teater och föreläsning och den visas endast för personal för att utbilda i HBTQ-frågor.Teater-gruppens föreställningar utgår alltid från samhällsengagerande ämnen, och dagens föreställning innehöll delar från deras ungdomsföreställning It`s all too beautiful som tar upp ämnen som trans, queer och självskadebeteende. Samt föreläsningsdelen som handlade om HBTQ och normkritik.

Föreläsningen förklarade också olika begrepp som till exempel Tvåkönsnormen som är exkluderande för alla som inte känner sig som varken man eller kvinna. Heteronormen, de förväntade traditionerna som män och kvinnor förväntas följa. Cisnormen, att alla kan kategoriseras som man eller kvinna.

Många viktiga begrepp förklarades och frågeställningar som rör skolan togs upp i den avslutande diskussionen.Föreställningen arrangerades på initativ av Ullvigymnasiets egen HBTQIA-grupp som arbetar för att lärare och övrig personal ska bli mer HBTQ-medvetna och normkritiska i sitt arbete. HBTQIA står för homo, bi, trans, queer, intersexuella och asexuella.

En väldigt givande och tänkvärd föreställning/föreläsning.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 07 maj 2018


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på