Publicerad 2018-01-29

Barn- och fritidsprogrammet på friskvårdsläger med gympapass

Bild från gympapass

Årskurs 2 på Barn- och fritidsprogrammet åkte den 24/1 - 25/1 till Herrfallet i Arboga för det årliga friskvårdsläger som genomförs under januari månad. Eleverna hade förberett sig inför lägret under en längre tid genom att bygga ett eget gympapass vilket examinerades under förmiddagen.

Pass med musik som tränar styrka, balans, koordination, rörlighet och uthållighet

Arbetets gång har handlat om att eleverna, till en början lärt känna och hitta takt och rytm i musik, därefter att kunna hitta pulsen, så kallad BPM. De har sedan gått vidare med låtanalyser i sina arbetsgrupper genom att separera olika delar av texten som intro, vers, mellanspel refräng etc. Slutligen har de komponerat ihop steg och rörelser till musiken de valt ut och som tränar styrka, balans, koordination, rörlighet och uthållighet. Ett studiebesök på Supergympans medelpass, tidigare under läsåret gav inspiration till steg och en förståelse för hur ett gympapass är uppbyggt.

Grundkurs i hjärt- och lungräddning

Eleverna övade hjärt- och lungräddning

Under onsdagseftermiddagen varvades utomhusaktiviteter med en grundkurs i HLR för samtliga elever i klassen. Där hjärtkompressioner och stabilt sidoläge byttes mot stafett och snöbollskastning vid Hjälmaren.

Kunskapskravet, ”planera, genomföra och dokumentera” men även ”ledarskapet” såväl individuellt som i grupp övades och examinerades under lägret.

Elever från barn- och fritidsprogrammet

Elevledda aktiviteter avslutade denna vistelse under onsdagskvällen och torsdag förmiddag.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 07 februari 2018


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på