Publicerad 2017-11-28

Samhällsvetenskaprogrammet läser intressant kurs om etnicitet och kulturmöten

“Demilitarize the Police, Black Lives Matter” by Johnny Silvercloud, used under CC BY-SA 2.0 /

“Demilitarize the Police, Black Lives Matter” av Johnny Silvercloud, CC BY-SA 2.0

Årskurs 3 på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning på beteendevetenskap läser nu sociologi som en del av sin programfördjupning. I år läser eleverna kursen Etnicitet och kulturmöte.

Kursen fokuserar på att lyfta integration, migration och immigrationsfrågor. Samt också historiska händelser som speglar samhällsförhållanden och hur människan formas av samhället, kulturer och identiteter. Just nu arbetar de med ett stort område som behandlar rasism och rasismens historia, vetenskaplig som biologisk. De arbetar också med medborgarrättsrörelser som Black lives matter och problematiken med colorism. Nedan kan du läsa vad två av eleverna i årkurs 3 anser om kursen och arbetsområdet.

Felicia Öberg: Jag tycker att det är jättebra och väldigt viktigt att vi får lära oss om rasism och rasismens historia eftersom det har varit och fortfarande är en stor del av samhället. Materialet som vi har fått ta del av, exempelvis om den strukturella rasismen i USA har varit väldigt rörande. Man lär sig mycket om hur förtryck mot utsatta grupper i samhället ser ut och vad som skapat det.

Sasha Liiva

Sascha Liiva: Jag tycker att detta är en viktig kurs då den belyser mycket som inte tas upp i andra kursen: Vi pratar om saker som egentligen kan vara lite tabu att tala om i det svenska samhället. Varje lektion så får man ny information som man inte visste innan och det är ofta väldigt tragisk fakta som väcker känslor.

 

 

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 14 december 2017


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på