Publicerad 2018-08-29

#cyklamer - den som cyklar längst vinner

#cyklamer

Att cykla är bra för hälsan och för miljön. Om du eller din klass cyklar längst på skolan kan ni dessutom vinna fina priser. Tävlingen pågår den 3-21 september.

Cykla och vinn fina priser

  • 1100 kr till klasskassan till de tre klasser som cyklat i snitt längst sammanlagd sträcka per elev.
  • Dessutom har alla som deltar i tävlingen chans att vinna en cykel, som lottas ut av Miljökontoret, Köpings kommun.

Varje måndag meddelas ställningen i tävlingen. Vinnarna utses under v. 40.

Gör så här

1. Ladda ned appen Strava och skapa ett användarkonto.

Du kan också välja att logga in via ett Facebook eller Google-konto. Ditt för- och efternamn behöver framgå av användarnamnet. Du behöver ge appen tillåtelse att se din platsinfo för att kunna tävla. Mer info om hur Strava fungerar finns på Stravas supportsida. Appen är gratis. Det går att köpa ett premiumkonto, men det behövs inte för att delta i tävlingen. När man loggar in kommer det upp ett meddelande där man erbjuds ”free trial 1 month”, men det avser premiumversionen och du behöver inte trycka på den knappen.

2. Gå in på ”explore”, klicka på fliken ”clubs”, sök upp din klass, ex. Erik Dahlbergsgymnasiet NA18A och tryck ”join”.

I klubben kan du se hur långt din klass har cyklat sammanlagt under veckan. Du kan också skicka meddelanden och peppa dina klasskompisar. NTF modererar klubben en gång i veckan och meddelar vilka som leder cykeltävlingen och Instagramtävlingen. Om du trycker på ”view leaderboard” kan du se hur långt dina klasskamrater har cyklat. I Jönköping och Mariestad tävlar även lärarna. Deras klubb heter ex. ”Erik Dahlbergsgymnasiet Lärarlaget”

3. Nu kan du börja cykla. Tryck ”record”, välj cykling och tryck på start.

Lägg mobilen i väskan eller jackfickan och kör. När du cyklat klart trycker du på stop och save activity. Efter att du sparat din cykeltur finns möjlighet att sätta ett namn på din cykeltur, lägga till en bild eller beskrivning, men det är inte nödvändigt för tävlingen. Obs. Om du väljer jogging istället för cykling kommer inte din aktivitet att synas i klubben eller registreras i tävlingen.

Regler

  • Tävlingen pågår v. 36-38, den 3-21 september 2018. Det gäller att cykla längst sammanlagd sträcka. På de skolor där man tävlar klassvis gäller den sammanlagda sträckan delat med antal elever i klassen.
  • All cykling räknas, oavsett om du cyklar till skolan eller på fritiden.
  • Det är tillåtet att tävla med alla former av cyklar, även elcyklar.
  • Alla former av inlägg i klubben som kan uppfattas som kränkande kommer att tas bort av moderatorn. Du kan anmäla inlägg genom att maila cyklamer@ntf.se
  • All typ av fusk är förbjudet och leder till att du stängs av från tävlingen. Genom appen har vi stora möjligheter att kontrollera fusk.
  • Efter tävlingsperiodens slut finns en extra vecka (v. 39) då de som inte kunnat delta under tävlingsperioden har en chans att cykla igen tiden de missat. Du behöver inte anmäla det, utan vi ser på din användare att du inte har kunnat cyklat under en av de ordinarie veckorna. Om du till exempel har varit sjuk under tre dagar har du en chans att cykla in dem under de tre första dagarna av extraveckan. Om du har varit frånvarande under hela perioden kan din mentor meddela att din frånvaro inte ska påverka klassens resultat.

Instagramtävling

Kan du inspirera andra att cykla? Posta en bild från en cykeltur, tagga den med #cyklamer och börjar följa NTF.se. För att tävla behöver du ha en öppen profil på Instagram under v. 40 när vi utser vinnaren.

  • Biocheckar (250 kr) till de tre bilder som får flest likes.
  • Här på Ullvigymnasiet bidrar skolan dessutom med extra priser till de tre elever på skolan vars bilder fått flest likes: 1:a pris 500 kr, 2:a och 3:e pris 250 kr.

Ett projekt från TNF för ökad säker cykling för barn och unga på gymnasiet

#cyklamer är ett projekt från Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande (NTF). Tävlingen pågår den 3-21 september på tre gymnasieskolor i Sverige inom ramen för pilotprojektet Ökad säker cykling för barn och unga på gymnasiet. Projektet finansieras av Trafikverket och målet är att bidra till ökad säker cykling bland gymnasieelever. Tävlingen är tänkt att inspirera eleverna och vår förhoppning är att deltagandet leder till att fler ser fördelarna med att cykla.

Läs mer om tävlingen på cyklamer.ntf.se

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 24 september 2018


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på