Publicerad 2018-10-19

Lyckad insamling för Köpings behövande

Exempelbild

Årskurs 2 på Ullvigymnasiets beteendevetenskapliga inriktning på Samhällsvetenskapsprogrammet har som projekt i kursen sociologi en insamling av varma kläder, jackor och skor till förmån för Köpings hemlösa och behövande.

Ett stort behov

”Vi läser om olika samhällsklasser och klasskillnader berättar Malin Eklund och vi såg att det finns ett behov och behövande, därför gör vi den här insamlingen”.Margareta Ahlén är lärare i kursen sociologi och hon berättar att i Sverige finns cirka 1 miljon människor som lever under fattighetsgränsen och inte har råd med till exempel vinterkläder. I Köping finns cirka 120 stycken hemlösa personer och nu och börjar det bli ett akut behov av vinterkläder. Kläder är ju något alla har och kan dela med sig. Även om man själv tycker att det ser slitet eller omodernt ut så kan det vara värdefullt för någon som inte har några kläder, fortsätter Margareta.

Kläderna kommer att lämnas till organisationen Hela Människan i Köping

." Vi uppskattar den fina gesten från eleverna och Samhällsvetenskapsprogramet som tagit initiativet ❤" skriver Hela Människan via Instagram.

Hela Människan

Hela Människan arbetar stärkande för och tillsammans med människor som lever i en utsatt livssituation och verkar för att minska utanförskapet och ge människor möjlighet till förändring. På 90 platser i Sverige erbjuds bland annat öppna caféer, arbetsträning, härbärgen och andra boenden samt annan form av stödverksamhet. På många platser bedriver den lokala enheten riktat arbete mot exempelvis barn, unga, familjer, frigivna och våldsutsatta kvinnor.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 23 november 2018


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på