Publicerad 2018-11-23

Fordonselever på Ullvigymnasiet servar kundbilar som skolarbete

Exempelbild

Hur är det att driva en riktig bilverkstad? Svaret på den frågan listar Ullvigymnasiets fordonselever i årskurs tre ut just nu.

De tar emot kunders bilar ­‑ med allt vad det innebär.

Treorna på fordonsprogrammet driver en egen verkstad måndagar till onsdagar under vecka 46-48, alltså fram till onsdag 28 november. Under de första två veckorna har eleverna arbetat med många kundbilar - och lärt sig mycket.

‑ Alla treor har någon form av gymnasierarbete och på Fordonsprogrammet är det att driva en verkstad: ta emot kunder, planera och utföra arbetet, säger läraren Benny Dahlin och fortsätter:

‑ Vi tycker att de har utvecklats jättemycket.

Fordonseleverna bilverkstad

Treorna på Fordonsprogrammet lär sig mycket under verkstadsdagarna. "De ska få ett hum om vad det kostar att vara egenföretagande mekaniker", säger läraren Benny Dahlin.

Treorna tränar på allt från kundmottagning till fakturering - utöver själva arbetet med bilarna förstås. Lärarna finns med hela tiden och ger tips och råd samt har huvudansvar för arbetet.

‑ Vi tar in kundbilar för att det ska bli skarpt läge. Att bara ha skolans bilar speglar inte verkligheten; det ska vara lite fastrostat, annars kanske det blir en chock när de börjar jobba och saker sitter fast, säger Benny Dahlin.

En av eleverna som deltar i arbetet är Mikaela Apslund, 17 år. Hon sitter i kundmottagningen.

‑ Det är något som jag har tänkt att jag kanske vill jobba med. Jag har märkt att skruvandet inte riktigt har varit min grej - men att prata med kunder tycker jag är kul, säger hon.

Mikaela Asplund

Mikaela Asplund arbetar med kundmottagning på Fordonsprogrammets verkstad. Hon berättar att det kan finnas ett par luckor vecka 48 för den som vill lämna in sin bil: "Någon bil kan vi kanske klämma in".

Eleverna utför många olika typer av arbeten, som till exempel service, bromsbyte eller däckskifte. Vecka 48 är det bara ett par tider kvar, resten är uppbokat.

Men den som vill lämna in sin bil kan också boka in den vecka sex-åtta 2019, då driver eleverna verkstad igen.

Bokningar görs via Facebook-sidan Ullvis fordonsverkstad, på telefon 0221-254 83 eller genom ett besök vid Fordonsprogrammets lokaler.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 06 december 2018


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på