Publicerad 2018-11-30

Reserapport från Sonja Kovalevsky-dagarna i Sundsvall

Bild på föreläsare under Sonja Kovalevsky-dagarna

Foto: Mittuniversitetet

Liza och Saida som går i trean på Naturvetenskapsprogrammet deltog i Sonja Kovalevsky-dagarna i Sundsvall 8-10 november. Här kan du läsa Lizas reserapport.

Matematik på schemat

Sonja Kovalevsky-dagarna arrangeras av Mittuniversitetet i Sundsvall för att öka intresset för matematikstudier bland ungdomar. Under Sonja Kovalevsky-dagarna får eleverna ta del av en spännande och inspirerande blandning av föredrag, workshops, problemlösning och social samvaro med god mat. Det kommer nationella och internationella föreläsare från både universitetet och näringsliv.

Liza berättar:

Sonja Kovalevsky-dagarna var fyllda med otroligt spännande och inspirerande aktiviteter och föreläsningar. Det fanns nationella och internationella föreläsare som hade matematiken som ett gemensamt intresse och yrke. Man lärde känna nya elever som också gillar matematik.

Första kvällen åt vi middag tillsammans med alla andra elever från hela Sverige. Dagen därefter var fylld med lockande och roliga föreläsningar. Min allra favorit var en föreläsning om kryptografi. På slutet av dagen hade vi en gemensam sittning där vi åt middag, minglade, och fick titta på en rolig magishow av trollkarlen Arkadia.

Den andra dagen hade många spänningar att erbjuda oss. Vi lyssnade på några intresseväckande föreläsningar, och sedan var det dags för oss att tävla mot varandra. Vi blev uppdelade i olika lag. Jag hörde nästan alla svenska dialekter i mitt lag, ända från finlandssvenska till skånska. Det var spännande att samarbeta med nya människor som har matte som gemensamt intresse. Vi körde hårt och försökte lösa ett antal matteproblem under en viss tid. Vi lyckades med att lösa alla problem. Till slut så vann vi inte tävling, men vi vann varandras sällskap och kännedom.

På eftermiddagen var den lärorika helgen slut med en enorm mängd kunskap som man kommer att ha med sig till vidare studier.

Saida och Liza i Sundsvall
Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 16 januari 2019


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på