Publicerad 2019-02-06

Oskar och Dennis är Sveriges bästa VVS-elever

Bild på Oskar Andersson och Dennis Melin

Här på Ullvigymnasiet går Sveriges två bästa VVS-elever! Oskar Andersson och Dennis Melin tog hem första och andra pris i ett skolmästerskap som hölls på Fyrisskolan i Uppsala.

Tidigare anordnade VVS-yrkesnämnd ett yrkes-SM för VVS- programmen i Sverige. Men eftersom de slutat anordna den tävlingen så tog Fyrisskolan i Uppsala på sig att på egen hand anordna ett skolmästerskap istället. Fem skolor deltog, varav tre kommunala och två friskolor. Två elever från varje skola deltog men de tävlade enskilt, berättar Magnus Nyman lärare vid VVS-programmet.

Tre delmoment

Tävlingen var en praktisk tävling med tre delmoment.

  • Koppla en varmvattenberedare
  • Koppla ett expansionskärl
  • Bocka rör snyggt

Tävlingen gick till så att eleverna fick en ritning de skulle följa och genomföra alla säkerhetsdetaljer och följa byggbranschens regler. Bockningsmomentet innebar att rören skulle hålla måtten och passa vid montering.

Bäst i Sverige

Oskar Andersson och Dennis Melin var de två tävlande från Ullvigymnasiet.

Oskar Andersson

Oskar som vann första pris för sina insatser berättar att det var kul att vinna. Men tävlingen var inte så bra anordnad då de inte hade lagt fram tillräckligt med material så det blev stressigt och nervöst fortsätter Oskar. – Så jag slarvad lite för jag var tvungen att springa och hämta mer material hela tiden.

Men trots det så vann Oskar första priset som var en låda skumtomtar och en tröja. Kanske inte det roligaste priset säger Oskar som tycker att Dennis borde ha vunnit istället för hans rördragning var snyggare. Men den saknade en säkerhetsventil som gjorde att han hamnade på andra plats.

Dennis Melin

Dennis tycker det var kul att tävla och är nöjd med sin insats men säger också han att tävlingen inte var så bra ordnad på grund av materialbrist och dåliga priser.

Både Oskar och Dennis vill arbeta inom VVS-branschen efter att de har fullgjort sina studier. Vi på Ullvigymnasiet säger grattis till Sveriges bästa VVS-elever och lycka till i framtiden.


Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 20 februari 2019


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på