Publicerad 2019-02-18

Ahmad har hjälpt 36 000 flyktingar på havet med hjälp av Google maps och WhatsUp

Ahmad Terkawi och Koresh Yari

Ahmad Terkawi berättade för våra elever om sin flykt från Syrien och hur han har hjälpt tusentals flyktingar på Medelhavet med hjälp av modern teknik.

Ahmad Terkawi kom som flykting från Syrien 2015 och nu hjälper han andra människor på flykt. Under föreläsningen berättade Ahmad om sin resa från Syrien. Samt hur han själv hjälpt 36 000 flyktingar på havet utanför Grekland och Turkiet med hjälp Google-maps och WhatsUp till olika länder i Europa. I samarbete med Tekniska museet har det gjorts en utställning om hela resan och organisationen Maritime Organization for Following-up & Rescue, MOFR som han startat.

Tekniska museets utsällning I’m Alive – mobil teknik på liv och död

I Individuella valet för årskurs 2 i Samhälls- och Ekonomiklasserna pågår ett projekt som heter Immigration/migration och läraren Koresh Yari bjöd in Ahmad Terkawi för en föreläsning. Eleverna fick också bland annat intervjua Ahmad och ställda frågor om hans flykt till Sverige och hur blivit bemött och hur han trivs här.

Ahmad fortsätter sitt arbete med olika integrationsprojekt i Köping samtidigt som han vikarierar inom hemtjänsten. Men hoppas på att snart få legitimation att arbeta som apotekare som han är utbildad som i Syrien. Annars trivs Ahmad bra i Sverige, han känner sig integrerad och hoppas nu få andra flyktingar att känna likadant.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 06 mars 2019


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på