Internationellt

EU-parlamentet.

EU-parlamentet.

Språkundervisning och resor är viktiga komponenter i vår Europaprofil

På Ullvigymnasiet vill vi uppmuntra och inspirera våra elever till att fördjupa sig i och få erfarenheter genom studieresor till länder i Europa och på plats ta del av dessa länders kultur och språk. Vår språkundervisning och resor vi organiserar är viktiga komponenter i Ullvigymnasiets Europaprofil.

Traditionell resvecka för Samhällsvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet

Varje vår åker tvåorna på studieresa till en stad i Europa. Läsåret 2018-19 åkte Samhällsvetenskapliga programmet till Berlin och Ekonomiprogrammet till Prag.

Klass på sightseeing

Naturvetenskapsprogrammet på Island

Årskurs två på Naturvetenskapsprogrammet besökte Island i april.

Utbytesprogram med skola i Xanten, Tyskland

Gruppbild framför en kyrka

Elever från Ekonomiprogrammet, Teknikprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet var på studieresa i Tyskland tillsammans med sina lärare.

Utbytesresa till Lyon

Mellan den 11-18 september 2018 åkte nitton elever från olika program på Ullvigymnasiet till Lyon i Frankrike för att utbyta erfarenheter och praktisera både engelska och franska med en gymnasieklass från Charlie Chaplin-gymnasiet, i utkanten av Lyon. Eleverna fick bo hos sina utbyteselever.

Resan ingår i ett tvåårsprojekt mellan skolorna på temat integration. Erasmuspengar har beviljats för båda skolorna och under vårterminen 2019 fick Ullvigymnasiet besök av elever från Lyon.

Europeisk tävling i matlagning och servering

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är medlemmar i AEHT (en organisation där flera europeiska länder är medlemmar). En gång om året anordnas ett seminarium där alla medlemsländer träffas. Under denna vecka tävlar eleverna i matlagning, servering med mera.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på