Publicerad

Alma tränade bordtennis i Kina

Bild på Alma Rööse och Stina Källberg i Kina

Hur är det att åka på träningsläger till Kina? Alma Rööse på Bordtennisgymnasiet RIG berättar om sin resa till Zhengding och kommande mål i sin bordtennis-karriär.

17 December åkte Alma Rööse, Stina Källberg, och Lee Larsson till Kina på ett träningsläger i Zhengding. Det var en bra träningsresa för kommande säsong 2019. Vi har lite frågor att ställa till Alma om resan som precis tränat morgonpass.

1. Var det tufft att inte vara hemma på julafton?

- Det är klart att det är lite speciellt att tillbringa hela jullovet i Kina och speciellt under julafton men samtidigt ville jag åka för träningens skull. På julafton tränade vi som vanligt men firade lite på kvällen. Jag gjorde dock samma förra året så börjar väl bli van 😂

2. Vad hade du för förväntningar och mål med Kinaresan?

- Jag visste sedan tidigare att det är ett bra center med väldigt bra spelare och tränare som försöker hjälpa. Dom andra gångerna jag varit där har det varit väldigt bra och därför hoppades jag på det nu med. Målet med resan var såklart att utveckla mitt spel så mycket som möjligt och jag fokuserade väldigt mycket på min backhand. Sedan försökte jag öka kvaliten i slagen, och att bli snabbare vid bordet.

3. Hur många gånger har du varit på centret i Zhengding? Var det skillnader från föregående gånger?

- Två gånger och detta var den tredje gången, nu var tjejerna från de kinesiska juniorlandslaget där vilket var häftigt och det var även väldigt kul att vi fick möjlighet att träna ett pass med dom. Sedan var det många andra kinesiskor från andra center där som var väldigt duktiga så träningen har jag inget att klaga på.

4. Kan du prata kinesiska?

- Inte så mycket men lite småord kan jag få fram här och där, men det är något jag vill lära mig.

5. Ni åkte redan 17 december och du fick fixa klart skolan tidigare än vanligt, hur gick det?

- Det gick bra även om det blev lite stressigt i slutet med allt som skulle in. Jag pratade med min mentor och min lärare så fort jag visste att det skulle bli en Kinaresa så dom visste hur situationen låg till, och det var väldigt skönt att de förstod.

6. Kommande mål?

- Mina mål med säsongen skulle jag säga framförallt är att göra bra utlandstävlingar, och mina två SM jag får spela och huvudmålet är att prestera bra på ungdoms EM i Ostrava i sommar.

OS-skylt med texten faster, higher, stronger

Kanske ser vi våra RIG-elever i OS om några år?

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på