Publicerad

Slovakiska landslagsspelaren om Köping: "Ett mycket bra koncept"

Exempelbild

Tre år har gått och det är dags för de slovakiska landslagsspelarna Tomas Kopanyi samt Ingmar Peter att lämna Köping. Nedan följer en intervju med Tomas.

Beskriv dina tre år i köping?

- Mina mål under första året var att utvecklas som spelare och att hjälpa alla spelare i träningsgruppen att bli bättre. Resultatmässigt ville jag spela bra i tävlingar med det slovakiska U21 landslaget samt att hjälpa Köping BTK att ta sig upp från division 1 till Superettan.

Andra året byggde vi ett nytt lag för att spela Superettan med Köping BTK. Där ingick bl.a. jag, Ingmar, Emil Bergström och Per Sandström. Under säsongen spelade Ingemar mycket bra och var fundamentet i laget. Laget arbetade bra ihop och slutade i mitten av tabellen. Vi hade en bra stämning i laget och var nöjda med vår insats. Under året som gick hjälpte vi även till med att vara tränare i Köping BTK på kvällstid.

Tredje året förändrades laget då Per Sandström och Emil Bergström lämnade oss. Yngre spelare tillkom, som inte hade tidigare erfarenhet av att spela i superettan. Nivån på spelarna i superettan var också bättre och Ingmar spelade något sämre. Det gjorde att vi tyvärr slutade på 7:e plats och åkte ner till div.1. Både jag och Ingmar är ledsna för att vi inte nådde vårt mål att stanna kvar i superettan, vårt sista år i klubben.

Under våra tre år med Köping som bas har jag och Ingemar förutom att representerat Köping, även spelat i spanska och finska ligan samt representerat det slovakiska U21-landslaget.

Ingmar Peter

Ingmar Peter, slovakisk landslagsspelare som spenderat tre år i Köping.

Jämför träningen på ett träningscenter för juniorspelare i Sverige med Slovakien?

- Bra fråga. Slovakien har fram tills nu inte haft något center för juniorer som i Köping. Nästa år blir det verklighet då det öppnas ett helt nytt center för ungdomslandslagen i Slovakien.

Att skolan är ansluten till träningscentret i Köping är ett mycket bra koncept. Både jag och Ingemar har besökt många center i världen, men så bra som det är här med allt från hall, mat, skola, tränare, fysisk träning och sparring har vi inte upplevt. Vår känsla är att vissa av spelarna skulle kunna nyttja de möjligheter de har bättre än vad de gör. Vi upplever att tränarna ibland vill mer än vad vissa av spelarna vill. Slovakiska spelare kan inte drömma om att ha det så bra som spelarna här i Köping har det.

Hur ser framtiden ut?

- I maj kommer jag att skriva ett stort antagningsprov för att försöka komma in på psykologlinjen i Bratislava. Jag kommer fortsätta med bordtennisen parallellt med studierna och kommer att spela i den Tjeckiska ligan. Ingmar vill vänta med att studera och kommer att träna på det nya träningscentret i Slovakien samt spela ligaspel i högsta ligan i Ungern.

Jag vill avsluta med att säga att Köping har varit en bra erfarenhet för oss, men nu är det dags att ta nästa steg. Vi vill tacka alla tränare och spelare för den här tiden.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på