Publicerad

Andres från Venezuela tränar med RIG-eleverna fram till december

Exempelbild

Andres kommer från Caracas i Venezuela och är 25 år gammal. Han tränar två gånger per dag med eleverna på RIG:et och kommer även representera Köping BTK:s A-lag i division 1 västra. Anders är utbildad specialistsjuksköterska.

Vad är dina förväntningar av din vistelse i Sverige?

Mitt fokus är att utvecklas i bordtennis samt att lära mig bättre engelska och lite svenska. Jag arbetar också hårt med förberedelser inför OS-kvalet i December. Jag siktar också på att göra bra ifrån mig i div. 1 och ha en bra individuell kvot samt hjälpa laget att tas sig tillbaka till superettan.

Vad tycker du om förutsättningarna runt omkring bordtennisen?

Jag har allt jag behöver för att ta mig framåt i min bordtennis. Ibland blir jag överraskad av hur bra saker och ting fungerar ex. med mat och boende.

Kan du berätta om situationen i Venezuela

I nuläget är det anarki i Venezuela. Det är inte säkert att vistas där. Sex millioner människor har flytt till andra länder i Sydamerika. I nuläget är det stora problem med elektricitet och vatten. Maten är mycket dyrare än i Sverige och det är oerhört svårt att få tag i vissa typer av mat. Tidigare var Venezuela Sydamerikas starkaste ekonomi och nu är vi den svagaste. Landet har tappat framtidstron och upploppen mot militären blir allt vanligare.

Hur länge stannar du i Sverige?

Jag har fått visum i 3 månader och stannar till december.

Mål för framtiden?

Jag tycker om Europa och vill gärna komma tillbaka hit. Ett av mina mål är att komma tillbaka till Köping och spela superettan för Köpings BTK.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på