Presentation av Ingemar Johansson stipendiater 2018

Tio avgångselever premieras för framgångsrika prestationer vid Ullvigymnasiet. Här berättar eleverna vad de tar med sig från sina tre år på Ullvigymnasiet och deras egna råd för att lyckas med studierna

Stipendierna är avsedda för att vara ett ekonomiskt stöd för fortsatta studier. Hanna Larsson fick 25.000 kronor och de övriga nio studenterna får 20.000 kronor var.

Under studenternas avslutning i kyrkan på studentdagen kommer de att få ta emot diplom och bidrag ur Ingemar Johanssons stipendiefond. Stipendiaterna har uppvisat mycket goda studieresultat, är bra kamrater och goda ambassadörer för Ullvigymnasiet. Kravet är att de har sökt eller kommer att söka till högskola eller universitet.

Mer fakta om Ingemar Johanssons stipendiefond

Hanna Larsson håller sitt diplom för stipendiet

Hanna Larsson

Hanna Larsson, Naturvetenskaps-programmet

- Ullvigymnasiet har betytt otroligt mycket för mig. Under min tid här så har jag både utvecklat mina kunskaper och utvecklats som person. Jag har mött fantastiska människor som hjälpt mig att nå den plats i livet jag är nu. Ullvigymnasiet har visat mig hur en trygg skola ser ut, där alla känner sig hemma och som en del av en gemenskap!

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna?
- Plugga tillsammans med andra. Då får du in andras perspektiv och även motivationen att fortsätta plugga när det känns tråkigt eller svårt. Utnyttja varandras kunskaper så känns studierna lättare och roligare. Våga ta pauser, det gör dig mer fokuserad och underlättar inlärningen. Om du planerar studierna får du tid till att göra annat också.

 

Foto på Lydia Binbach som håller i diplomet för stipendiet i grönska

Lydia Binbach

Lydia Binbach, Teknikprogrammet

- Gymnasietiden på Ullvi har varit tre lärorika år både kunskapsmässigt och personligt. Studierna har såklart varit krävande men jag har också haft väldigt roligt med mina vänner och fått massor av minnen.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna?
- Planera och lägg energi på studierna, men se också till att umgås med vänner och familj. Om man varvar studierna med roligheter blir skolan mycket enklare!

Foto på Tova Zarins som håller diplomet för stipendiet

Tova Zarins

Tova Zarins, Samhällsvetenskaps-
programmet

- Ullvi har gjort det möjigt för mig att kombinera mina studier med min elitsatsning i bordtennis på RIG:et (riksidrottsgymnasiet). Mina tre år på samhällsvetenskapsprogrammet har gjort mig väl förberedd inför fortsatta studier.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna?
- Ta ansvar för dina studier, planera och visa intresse

Michelle Ackesten håller diplomet för stipendiet i grönskan

Michelle Ackesten

Michelle Ackesten, Ekonomiprogrammet

- Under de tre åren jag har gått här har jag utvecklats mycket som person men också i mitt skolarbete. Jag har fått många nya kontakter här, vissa av de personerna kommer jag ha kvar i mitt liv en lång tid framöver.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna?
- Gör ditt allra bästa, det är tre år av ditt liv som du går på gymnasiet. Du kommer hinna med studier och socialt liv. Med rätt studieteknik och inställning kommer du långt. Det kommer att kännas mycket bättre på studentdagen om betyget du håller i din hand är något du kan vara stolt över.

Albin Karlsson har fått stipendie

Albin Karlsson

Albin Karlsson, Ekonomiprogrammet

- Ullvigymnasiet har förberett mig inför kommande studier. Jag har haft väldigt duktiga och omtänksamma lärare som har gjort det kul att komma till skolan i tre år. De har också hjälpt mig mogna som person.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna?
- Börja med uppgifterna i tid och tveka inte att fråga lärare eller vänner om hjälp. Planera tiden så att du har tid åt fritidsaktivteter, plugga och umgås med vänner.

Jenny Gustafsson håller diplomet för stipendiet i grönskan

Jenny Gustafsson

Jenny Gustafsson, Barn- och fritidsprogrammet

- Jag har fått många oförglömliga minnen från Ullvigymnasiet och min tid här har hjälpt mig inse vad jag vill göra i framtiden.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna?
- Även om något känns svårt eller jobbigt, ge inte upp utan gör ditt bästa. Chansen finns att resultatet överraskar dig.

 

Foto på Christian Hoffstedt håller i stipendiediplomet

Christian Hoffstedt

Christian Hoffstedt, Samhällsvetenskaps-programmet

- Under min tid på Ullvi har jag lärt känna mig själv och min egen potential. Ullvigymnasiet har dessutom bidragit till en personlig utveckling - både socialt och kunskapsmässigt.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna?
- Sätt upp ett långsiktigt mål som sätter krav på dig själv och som blir en motiviation. Betyg och kunskap blir då naturliga delmål. Du kan alltid nå dit du vill, oavsett vad andra säger och oavsett om det gäller att gå ett basår, på komvux, byta program eller göra högskoleprovet.  Slutligen så blir studietiden alltid roligare med en grupp vänner. Låt målet motivera dig i dina studier, men glöm inte bort att ha roligt på vägen.

Foto på Johan Bürger som håller diplomet för stipediet

Johan Bürger

Johan Bürger, Teknikprogrammet

- Här har jag fått en bra utbildningsgrund inför fortsatta studier på högskola eller universitet.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna?
- Ha en positiv inställning till studierna. Ät och sov ordentligt och träna. Då blir det enklare att lära sig nya saker.

 

 

Filip Mellberg håller i sitt diplom för stipendiet

Filip Mellberg

Filip Melberg, Teknikprogrammet

- Jag har lärt mig otroligt mycket, även om det har varit jobbigt ibland. Perioden på Ullvi kommer att ha stor betydelse för antalet framtida möjlgheter och har förberett mig för nästa steg i livet.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna?
- Ju mer du satsar nu, desto mer får du tillbaka senare i livet. Studera hårt, men smart. Plugga hellre lite men ofta istället för allt på en dag. Nätet, filmer, serier och böcker kan ge dig mer kunskaper för att t ex lära dig ett annat språk. Skaffa dig ett mål med studierna och ta egna initiativ.

Foto på Isabelle Engström

Isabelle Engström

Isabelle Engström

- Jag är väldigt glad att jag valde Ullvi. Både miljön i skolan och lärarna gör tiden här väldigt rolig. Det är kul att komma till skolan varje dag och denna tid är något jag kommer att ha med mig hela livet.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna?
- Det viktigaste är bara att lyssna på lärarna och göra det du ska så gott du kan. Däremot behöver du inte stressa, det löser sig alltid och man behöver ta en paus då och då för att vila.

 

Gruppbild på stipendiaterna

Foto på Ingemar Johansson stipendiaterna för 2018. Saknas på bilden gör Isabelle Engström.

Ingemar Johansson stipendiaterna för 2018. Saknas på bilden gör Isabelle Engström

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 13 juni 2018


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på