Barn- och fritidsprogrammet

Bild på David Gardner, barn- och utbildningsprogrammet. Foto: Helen Shippey

Foto: Helen Shippey

Att arbeta med barn och ungdomar är något jag alltid velat och därför valde jag Barn och Fritid. Jag kan alltid vara mig själv här och det är det bästa!

Daniel Gardner, Barn- och fritidsprogrammet

 

 

 


Inriktningar

  • Fritid och hälsa
  • Pedagogiskt arbete

Yrkesprogram

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb direkt efter gymnasieskolan. Du har även möjlighet att läsa in grundläggande behörighet till högskola eller universitet under din utbildning.

Praktik i utbildningen

Du kommer att få vara 15 veckor på en arbetsplats för att få fördjupade kunskaper inom yrkesområdet. Detta kallas för arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Det här får du hos oss

Hos oss får du utbildning i att hjälpa, leda eller på andra sätt utveckla andra människor. Programmet har sin styrka i kurser som handlar om ledarskap, människokännedom, hälsa och kommunikation. Du kommer att få mycket träning i att samarbeta med andra människor och i årskurs 3 har vi ett läger där du är med och leder aktiviteter. Studierna är kopplade till de verksamheter som finns i kommunen och som elev på programmet kommer du att få planera och genomföra aktiviteter till exempel inom förskola eller skola.

Vårt mål - kunskap om människan

Vårt mål är att du lärt känna dig själv så pass mycket att du är trygg i mötet med andra människor - mötet med människan som står i centrum.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 11 september 2018


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på