Barn- och fritidsprogrammet

Elev på BF

Jag valde programmet för att jag vill jobba med ungdomar efter utbildningen. Jag gillar att vi har många diskussioner och man får en ökad förståelse för människor.

Philip Hofstad, Barn- och fritidsprogrammet

 

 


Inriktningar

  • Fritid och hälsa
  • Pedagogiskt arbete

Yrkesprogram

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb direkt efter gymnasieskolan. Du har även möjlighet att läsa in grundläggande behörighet till högskola eller universitet under din utbildning.

Praktik i utbildningen

Du kommer att få vara 15 veckor på en arbetsplats för att få fördjupade kunskaper inom yrkesområdet. Detta kallas för arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Det här får du hos oss

Hos oss får du utbildning i att hjälpa, leda eller på andra sätt utveckla andra människor. Programmet har sin styrka i kurser som handlar om ledarskap, människokännedom, hälsa och kommunikation. Du kommer att få mycket träning i att samarbeta med andra människor och i årskurs 3 har vi ett läger där du är med och leder aktiviteter. Studierna är kopplade till de verksamheter som finns i kommunen och som elev på programmet kommer du att få planera och genomföra aktiviteter till exempel inom förskola eller skola.

Vårt mål - kunskap om människan

Vårt mål är att du lärt känna dig själv så pass mycket att du är trygg i mötet med andra människor - mötet med människan som står i centrum.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 28 december 2016


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på