El- och energiprogrammet: Elteknik

EE-elev

Jag valde Ullvi för jag gillar utmaningar och vill gå en utbildning som leder till ett omväxlande arbete.

Aimen Naim Hanna, El- och Energiprogrammet: Elteknik, 15EE

 

 

 

Inriktningar

På El- och energiprogrammet väljer du inriktning direkt när du gör din gymnasieansökan. Det finns två inriktningar - Automation och El-teknik. Eftersom inriktningarna skiljer sig åt så pass mycket åt presenteras de var och en för sig här på webben. På denna sida presenteras Elteknik.

Yrkesprogram

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb direkt efter gymnasieskolan. Du har även möjlighet att läsa in grundläggande behörighet till högskola eller universitet under din utbildning.

Praktik i utbildningen

Du kommer att få vara 15 veckor på en arbetsplats för att få fördjupade kunskaper inom olika yrkesområden. Detta kallas för arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Det här får du hos oss

Inom inriktning elteknik lär du dig att installera, felsöka och laga elutrustningar i hemmiljö och inom moderna industrier. Du får jobba både praktiskt och teoretiskt. Elektrikeryrket är något för dig som vill ha ett omväxlande arbete där du får planera, hitta lösningar och ta ansvar. Gillar du dessutom att umgås med andra människor, blir du den perfekta elektrikern som installerar nytt och lagar trasigt i våra hem. Inriktningen ger dig möjlighet att på sikt bli behörig elektriker.

Vårt mål - att ge dig kontakt med arbetsmarknaden

När du är klar med utbildningen kommer du att vara efterfrågad på arbetsmarknaden. Din kompetens behövs överallt, både inom industribranschen och elföretag.

Elbranschens Centrala Yrkesnämnd (ECY)

ECY ser till att vår utbildning är aktuell så att branschen kan anställa kompetent personal. De påverkar beslutsfattare och myndigheter så att du som går på gymnasiets Elprogram får den bästa utbildningen.

Läs mer om elbranschen och elektrikeryrket på Elbranschens Centrala Yrkesnämnd (ECY).

 

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 26 februari 2018


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på