El- och energiprogrammet

EE-elev

Jag valde Ullvi för här kunde jag börja på inriktningen direkt och den är väldigt lärorik. Skolan är bra och vi har god stämning i klassen.

Filip Haverinen,El- och Energiprogrammet, 15EE

 

 

 

Inriktningar

  • Automation
  • Elteknik

Yrkesprogram

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb direkt efter gymnasieskolan. Du har även möjlighet att läsa in grundläggande behörighet till högskola eller universitet under din utbildning.

Praktik i utbildningen

Du kommer att få vara 15 veckor på en arbetsplats för att få fördjupade kunskaper inom olika yrkesområden. Detta kallas för arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Det här får du hos oss

Väljer du inriktning automation får du kunskaper att programmera och underhålla industrirobotar inklusive kringutrustning på ett säkert och effektivt sätt. Du får lära dig robotsäkerhet och hur du arbetar med automatiserade produktionsutrustningar. Drift, underhåll och felsökning är kunskaper du lär dig på företagen och utbildningen ger goda möjligheter till jobb.

Inom inriktning elteknik lär du dig att installera, felsöka och laga elutrustningar i hemmiljö och inom moderna industrier. Du får jobba både praktiskt och teoretiskt. Elektrikeryrket är något för dig som vill ha ett omväxlande arbete där du får planera, hitta lösningar och ta ansvar. Gillar du dessutom att umgås med andra människor, blir du den perfekta elektrikern som installerar nytt och lagar trasigt i våra hem. Inriktningen ger dig möjlighet att på sikt bli behörig elektriker.

Vårt mål - att ge dig kontakt med arbetsmarknaden

När du är klar med utbildningen kommer du att vara efterfrågad på arbetsmarknaden. Din kompetens behövs överallt, både inom industribranschen och elföretag.

Elbranschens Centrala Yrkesnämnd (ECY)

ECY ser till att vår utbildning är aktuell så att branschen kan anställa kompetent personal. De påverkar beslutsfattare och myndigheter så att du som går på gymnasiets Elprogram får den bästa utbildningen.

Läs mer om elbranschen och elektrikeryrket på Elbranschens Centrala Yrkesnämnd (ECY).

Teknikcollege Västra Mälardalen

El- och energiprogrammet, inriktning automation är certifierad genom Teknikcollege. För dig som elev innebär det att du är nära våra samverkansföretag i utbildningen. Det kan vara APL, olika kursmoment, studiebesök eller möjligheten till sommarjobb.

Läs mer om Teknikcollege och vad detta innebär för dig.

Miljonsatsning på El- och energiprogrammets automationsinriktning

Dagens industrier blir allt mer automatiserade och utbildning inom området måste utvecklas åt samma håll. Därför investerade Ullvigymnasiet tillsammans med Volvo Group Truck Operations, GKN Driveline, LEAX och Gnutti Carlo i en ny utbildningsutrustning, en industrirobot, för elever som läser El- och energiprogrammet med inriktning Automation.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 27 september 2017


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på