Gustav - en uppfinnare från Ullvi

Gustav Solin, tidigare elev på elprogrammets inriktning elteknik, har under sin ingenjörsutbildning utvecklat och förbättrat en radiostyrd multicopter - en så kallad drönare.

Före detta elev med drönare

Gustav med sin drönare

Efter elprogrammet studerade Gustav till elkraftingenjör på Yrkeshögskola och i sitt examensarbete byggde han en multicopter - en så kallad drönare. Dessa fanns redan på marknaden men han gjorde förbättringar och dessutom blev den billigare.

 

Han presenterade den för Mälarenegi Elnät och är numera anställd på Mälarenegis Driftcentral i Västerås. Företaget håller på att byta ut de tidigare bemannade helikoptrarna till dessa smidiga, mindre drönare. Det är trasiga elledningar som ska inspekteras med dessa drönare, den fotar felet som sedan kan åtgärdas. Gustav kommer att vara involverad i utvecklingen av arbetet.

 

Gustav började sin utbildning på Ullvigymnasiet år 2008 och tog sin examen år 2011 från elprogrammets inriktning elteknik.

 

Gustav säger: - Elprogrammet på Ullvi gav mig en bra grund och förståelse för elektronik. Jag höll redan på lite lätt med el och kopplade innan, men under och efter programmet så kunde jag göra mer avancerade saker och förstod hur det fungerade.

.

Gustav Solin- tidigare elev på Elprogrammet inriktning elteknik.

Gustav Solin- tidigare elev på Elprogrammet inriktning elteknik.

Gustav har sedan länge haft ett brinnande intresse för att bygga, meka, filma och tävla med dessa radiostyrda helikoptrar och flygmaskiner. Det hela startade med körande av radiostyrda bilar under uppväxten i Köping.

I Mälarenergis tidning Nonstop kan du läsa mer om Gustav.PDF

 

Samtliga foton av Jessica Andersson Bbl.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 01 november 2016


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på