Industritekniska programmet

Isak Pettersson, Industritekniska programmet. Foto: Helen Shippey

Foto: Helen Shippey

Jag ville jobba inom industri och få ett arbete efter studenten. Här finns bra lärare och det är roligt att min klass är väldigt sammansvetsad!

Isak Pettersson Industritekniska programmet

 

 

Inriktning

  • Produktion och maskinteknik

Yrkesprogram

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb direkt efter gymnasieskolan. Du har även möjlighet att läsa in grundläggande behörighet till högskola eller universitet under din utbildning.

Praktik i utbildningen

Du kommer att få vara 15 veckor på en arbetsplats för att få fördjupade kunskaper inom yrkesområdet. Detta kallas för arbetsplatsförlagt lärande (APL). Väljer du inriktning driftsäkerhet och underhåll kommer du att vara på företag den största delen av din utbildning och lära dig det mesta av dina yrkeskunskaper där.

Det här får du hos oss

På Ullvigymnasiet får du en gedigen utbildning inom skärande bearbetning. Du kommer att få lära dig att svarva, fräsa och borra i metall med hjälp av moderna maskiner som du programmerat. Du utbildas också i att lära dig kontrollmätning av producerade detaljer. Väljer du inriktning driftsäkerhet och underhåll kommer du att till största del utbilda dig på olika industriföretag. Du lär dig att utföra underhåll av maskiner och utrustning inom industrin, och bidra till att driftsäkerheten ökar. Efter årskurs ett och två erbjuds du sommarjobb om du har lägst betyget E i dina kurser och inte har mer än 3 % ogiltig frånvaro. Vi samarbetar med företag i regionen vilket gör att du har goda möjligheter till arbete efter utbildningen.

Vårt mål - arbete efter utbildningen

Du kommer att bli välutbildad på modern teknik och detta gör dig attraktiv inom industriföretagen.

Volvo storsatsade 2018 på Industritekniska programmets lokaler för att stärka elevernas kompetens

Tomas Bäckman, platschef på Volvo, Anna Ulfves rektor på Ullvigymnasiet och Joakim Windahl HR på Volvo vid invigningen av Industritekniska programmets lokaler

Tomas Bäckman, platschef på Volvo, Anna Ulfves rektor på Ullvigymnasiet och Joakim Windahl HR på Volvo vid invigningen av Industritekniska programmets lokaler

Här kan du se ett klipp från Västmanlands Television om storsatsningen.

Läs mer om satsningen här.

Teknikcollege Västra Mälardalen

Industritekniska programmet är certifierat genom Teknikcollege. För dig som elev innebär det att du är nära våra samverkansföretag i utbildningen. Det kan vara APL, olika kursmoment, studiebesök eller möjligheten till sommarjobb.

Läs mer om Teknikcollege och vad detta innebär för dig.

Här kan du se ett klipp från Västmanlands Television om inriktningen Driftsäkerhet och underhåll på Industriprogrammet.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 12 september 2018


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på