Vård- och omsorgsprogrammet

VO-elev

Ullvi var bästa och närmaste skolan. Jag känner mig alltid välkommen och har fått nya kompisar. Efter utbildningen så finns det stora möjligheter till jobb för mig i den här trakten.

Malin Sass, Vård- och omsorgsprogrammet, 15VO

 

 

Fördjupningar

  • Funktionsnedsättningar
  • Sjukvård

Yrkesprogram

Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesprogram som förbereder dig för jobb direkt efter gymnasieskolan. Du har även möjlighet att läsa in grundläggande behörighet till högskola eller universitet under din utbildning.

Praktik i utbildningen

Du kommer att få vara 15 veckor på en arbetsplats för att få fördjupade kunskaper inom olika yrkesområden. Detta kallas för arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Det här får du hos oss

På Vård- och omsorgsprogrammet får du lära dig allt om människan och hennes behov, hur kroppen fungerar när den är frisk och när den är sjuk. Du kommer att få träna mycket på praktiska övningar som till exempel blodprovstagning, såromläggning, att vårda och ta hand om människor. Du kan få göra praktik på lasarett, hemtjänst, äldreboenden eller olika boenden för personer med funktionsnedsättningar och du skaffar dig ett kontaktnät som du har glädje av när du ska söka jobb. I årskurs 3 väljer du mellan två fördjupningar, antingen sjukvård eller funktionsnedsättningar.

Vårt mål - vårdutbildning med kvalitet

Du kommer att vara redo att bemöta människor som behöver vård på olika sätt. Du kommer att ha den kvalitet som behövs för jobb inom vårdsektorn.

Vård- och omsorgscollege i Västra Mälardalen

Logga för Vård- och omsorgskollege

Vård och omsorgsprogrammet är certifierat genom Vård- och omsorgscollege. Det är en samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna verksamheter med hög kvalitet. Det innebär bland annat att du som elev har utbildade handledare under din praktik. Du har även möjlighet till feriepraktik och sommarjobb.

Här kan du läsa mer om vård- och omsorgscollege

Skolverkets film om Vård- och omsorgsprogrammet

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 30 november 2017


Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på