Kultur i skolan

Kultur i skolan vänder sig till alla barn och ungdomar från förskoleklass till och med årskurs 9. De får varje termin ta del av en kulturupplevelse som ofta speglar aktuella frågeställningar.

Eleverna kan till exempel få se en dansföreställning, en teaterföreställning, en konsert eller en filmvisning på biografen. Tanken är att kulturprogrammet ska fungera som en inspirationskälla för eleverna och ge dem en möjlighet att upptäcka något nytt.

Även förskolebarn inom en åldersgrupp får ta del av programmet varje år.

Skapande skola

Skapande skola är en satsning för förskoleklass till årskurs 9, som kan genomföras med hjälp av bidrag från Kulturrådet. Syftet är att eleverna ska få större möjligheter att ta del av och skapa kultur själva. Det ska också stärka samverkan mellan kulturlivet och skolan.

Anmälan för Skapande skola 2023/2024 är öppen till 11 januari och sker via denna länk

Möjlighet till nya former för lärande

Skapande skola ska ge elever möjlighet till personlig utveckling, inspiration och en ny form av lärande. Kulturen blir ett pedagogiskt verktyg som kan används i skolan, till exempel genom lajv (roll-spel), dans, slöjd, konst, drama. Det görs via ett samarbete mellan lärare och professionella kulturaktörer.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Emeli Dennbrink

BARNKULTURSAMORDNARE

Kultur- och fritidsförvaltningen
Köpings stadsbibliotek
Folkets hus
731 41 Köping