Bibliotek

Bild på Ullvigymnasiets bibliotek

Biblioteket ligger mitt i skolan och är en plats där du kan söka information och studera. Vi finns här för att hjälpa dig som elev att nå dina studiemål. Biblioteket är bemannat alla skoldagar. Kontakta oss om du vill ha hjälp med något.

Hitta direkt

Sök och låna om böcker i bibliotekets katalog

Du lånar genom att logga in på tinyurl.com/ullvibok För att kunna låna behöver du ett lånenummer och en pinkod som du får av oss som arbetar i biblioteket. Lånetiden är vanligtvis 30 dagar men låna gärna om boken om du behöver den längre. Om du glömmer att lämna tillbaka en bok får du först en påminnelse och sedan en räkning.

Böcker som finns i skolbiblioteket som är utlånade kan du reservera. Det kan du göra själv genom att logga in i bibliotekskatalogen eller genom att prata med en bibliotekarie.

Sök och låna om böcker i din egen dator genom att använda vår katalog. 

Om du behöver en bok till ditt skolarbete som inte finns i skolbiblioteket kan vi låna in den från att annat bibliotek i Sverige. Kom till biblioteket så hjälper vi dig. 

Bild på bokylla med böcker

Kopiering och utskrifter

Vid informationsdisken i biblioteket finns en kombinerad kopiator och scanner som du även kan använda för att skriva ut dokument från din dator.

Trivsel

Tänk på att biblioteket är ett arbetsrum. Visa hänsyn till dem som redan börjat arbeta när du kommer hit.

Lyssna på böcker

Om du har svårt att läsa tryckt text kan du lyssna på böcker istället. Kontakta personalen för att få hjälp att lyssna på böcker.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på