Lyssna på böcker

Det finns vanliga ljudböcker för dig som vill lyssna istället för att läsa, samt talböcker för dig som har dyslexi eller andra lässvårigheter. Du kan lyssna antingen i mobilen eller datorn.

Bild på hörlurar

Lyssna på alla dina läroböcker i Inläsningstjänst

Du kan lyssna på alla dina läroböcker i mobilen och datorn genom Inläsningstjänst, kom till biblioteket för att få veta mer.

För att lyssna i mobiltelefon eller surfplatta behöver du Inläsningstjänsts app som finns både för iOS och Android.

Det finns mer än bara läroböcker i Inläsningstjänst. Du kan till exempel lyssna på många lättlästa böcker och vanliga romaner.

Lyssna på alla läroböcker i Inläsningstjänst

Talböcker för dig med en läsnedsättning

Talböcker är ljudböcker för elever med läsnedsättning som till exempel dyslexi eller ADHD. Bibliotekspersonalen kan skapa ett konto så att du kan ladda ner talböcker själv. Din mentor eller lärare i svenska ska följa med dig till biblioteket när vi skapar kontot.

Du kan sedan lyssna på datorn eller i mobilen.Legimus har en egen app som du kan ladda ner till din mobiltelefon. EasyReader är ett läsprogram som gör det enkelt att läsa talböcker vid datorn. Du som har ett Legimuskonto kan få EasyReader utan kostnad.

Om du är under 18 år måste dina vårdnadshavare ta del av och godkänna ett avtal innan du kan få ett konto.

Användaravtal för låntagare under 18 år

Ladda ner talböcker från Legimus 

Bild på läsplatta med Legimus

Alla får låna ljudböcker

Ljudböcker är tillgänliga för alla, du behöver inte ha en läsnedsättning. Du kan lyssna på ljudböcker i din dator eller telefon. Sök boken du vill ha i det gemensamma digitala biblioteket för alla folkbibliotek i Västmanland och följ sedan instruktionerna. Du kan låna både ljudböcker och e-böcker där. Kom till oss i biblioteket om du vill ha hjälp.

Sök ljudböcker och e-böcker

Speciallärare och specialpedagog ger dig stöd

Om du har läs- och skrivsvårigheter, dyslexi, specifika matematiksvårigheter eller svårigheter med engelska kan du behöva stöd för att klara dina studier. Våra speciallärare och specialpedagoger kan anpassa stödåtgärder för dig så att du på bästa sätt kan bedriva studier utifrån dina villkor.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på