Elevaktiviteter

Foto på studenter

Tiden på Ullvi består inte bara av studier, även om det förstås är viktigast. Det finns mer att göra på lediga stunder tillsammans med andra på skolan.

Det som skiljer Ullvi från andra skolor är det stora utbudet av aktiviteter. Vi vill att du ska trivas på skolan och därför ordnar vi aktiviteter, tävlingar och fester även utanför skoltid. Ullvi är en skola där många spännande möten kan ske. Vem vet vad som väntar här?

Ullvi IF, Jipporådet, Balkommittén och Elevrådet är de som arbetar mycket för att arrangera olika typer av elevaktiviter både i och utanför skolan.

Fika i uppehållsrummet

Vill du ta en fika under rasten, spela biljard eller pingis, lyssna på bra musik och hänga med kompisarna är uppehållsrummet som ligger mitt i skolan ett perfekt ställe för dig. Här finns också alltid någon vuxen att prata med. Självklart kan du även ta en fika i matsalen också.

Skutt - årlig skolfest med maskeradtema

Under höstterminen anordnas varje år en rolig och uppskattad skolfest som går under namnet Skutt. Varje år är ett nytt maskeradtema på festen. Skutt anordnas på kvällstid och är en alkohofri och drogfri fest som alla elever kan delta i. Arrangör för Skutt är Jipporådet.

Ullvi-IF är skolans egen idrottsförening

Ullvi-IF är skolans egen idrottsförening där alla får vara med och ingen idrott är för liten. Här kan du delta i turneringar eller tävla mot andra skolor.

Luciacup och volleybollturnering med utklädnad

Luciacupen spelas varje år och är en som är en annorlunda innebandyturnering där det både gäller att vinna OCH vara bäst utklädd. Alla klasser på skolan har möjlighet att anmäla sig. Publiken har lika roligt som spelarna.

Veckan innan påsklovet spelas en volleybollturnering som går till på samma sätt som Luciacupen. Arrangör för dessa två evenemang är Ullvi IF.

För vi ska ta studenten...

När du går i trean händer mycket roligt den sista tiden. Du kan gå på bal eller delta i mängder av annat skoj som balkommittén och jipporådet ordnar. Här är lite kort om de största händelserna

Bal

Låt dig svepas med i lyx och flärd. Studentbalen är alltid på ett slott i Mälardalen i slutet på maj eller början på juni varje år. Innan färden går till slottet är det samling på Stora torget där baldeltagarna ställer upp sig och går i parad till Bivurparken. Räkna med mycket släkt och vänner som finns i publiken.

Foto på baldeltagare

Klasskampen

De sista veckorna på vårterminen deltar alla klasser i trean i Klasskampen. Genom att utföra olika utmaningar samlar de poäng och en klass utses sedan till årets bästa klass. Utmaningarna kan vara allt ifrån att ha på sig pyjamas till att hålla tal i matsalen eller simma över Köpingsån. En första-plats i Å-racet ger extra poäng.

Bild på utklädda elever

Å-racet

I å-racet bygger du och dina kompisar er egen flotte som ni tävlar med på ån. Ett mycket populärt evenemang både att titta på och att delta i. En tradition som har funnits på Ullvi under lång tid.

Foto från Åracet

Läs mer om våra föreningar

Vill du vara med och påverka och anordna aktiviteter. Det ger dig bra referenser för framtiden och du har kul på vägen. Håll utkik i början av höstterminen om någon av grupperna söker nya deltagare. Alla grupper leds av vår elev- och fritidssamordnare.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på