Fakturor från kommunen

Här får du som är kund hos kommunen information om betalning av fakturor.

Fakturafrågor

Om du har frågor angående en faktura, inbetalning, Autogiro, E-Faktura, krav med mera ska du kontakta den förvaltning som har fakturerat. Kontaktuppgifter finns på fakturan.

Bankgiro är vårt huvudbetalningssätt

Köpings kommun har bankgiro som huvudbetalningssätt.

Vårt bankgironummer för fakturainbetalningar är 5262-9888.

Betalar du med ett eget inbetalningskort eller via internetbank är det viktigt att alltid ange fakturans OCR-nummer.

Vi rekommenderar att betala med autogiro eller e-faktura.

Autogiro

Autogiro är ett smidigt sätt att betala på. Betalningen förs automatiskt över från ditt konto till Köpings kommun den dag som fakturan förfaller.

Fakturan skickas som vanligt, men det finns inget inbetalningskort. På fakturan framgår beloppet och vilken dag som pengarna dras från ditt konto. Du behöver bara se till att det finns pengar på kontot dagen före förfallodagen. Du kan sedan se att betalning genomförts på ditt kontoutdrag från banken.

Ansökan autogiro

Ansökan för autogiro kan göras via webbformulär eller via PDF-blankett. Blanketten skickas till Köpings kommun, Ekonomiavdelningen, 731 85 Köping.

E-faktura

E-Faktura förenklar din betalningshantering och sparar på miljön, eftersom du inte får någon pappersfaktura som ska transporteras med posten. Istället ser du fakturan enkelt i din internetbank. Alla betaluppgifter är redan ifyllda och allt du behöver göra för att betala fakturan är att godkänna den.

E-fakturan hamnar under kommande betalningar i din internetbank flera dagar före betalning.

Ansökan E-faktura

Du anmäler att du vill ha E-faktura hos din internetbank. Sök fram Köpings kommun och följ stegen för att registrera din ansökan.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Ekonomiavdelningen

Besöksadress
Glasgatan 20 A, Köping

Postadress
Köpings kommun
Kommunledningsförvaltningen
Ekonomiavdelningen
731 85 Köping