Stöd för brottsoffer

Att ha blivit utsatt för ett brott som misshandel, rån eller hot kan skapa känslor av oro och osäkerhet. Det är därför viktigt att du får rätt stöd och hjälp. Här finns information om var du kan få stöd och hjälp att bearbeta det som hänt.

Köpings kommuns öppenvård

Hos öppenvården kan du få hjälp direkt utan ett formellt biståndsbeslut och oftast utan en social utredning. Familjebehandlarna på öppenvården kan ge råd och stöd till dig som mår dåligt på grund av brott.

Familjebehandlarna träffar även personer med ett skadligt bruk eller beroende av alkohol eller droger, spelberoende, svårigheter i relationer, våldsutsatta och personer som utsätter andra för våld i nära relation. Familjebehandlarna på öppenvården kan även hjälpa dig i kontakten med socialtjänstens myndighetsdel om ytterligare stöd skulle behövas.

Kontakta öppenvårdens rådgivningstelefon

Rådgivningstelefonens öppettider är måndag och onsdag kl. 14.00 - 16.00 samt tisdag och fredag kl. 09.00 - 11.00.

0221-256 88

Brottsoffermyndigheten

När du polisanmäler ett brott inleds en kedja av händelser där flera myndigheter är inblandade.

På brottsofferguiden.se, framtagen av Brottsoffermyndigheten, kan du som utsatts för brott få en överblick över vad som händer vid ett brott. Webbplatsen ger dig information som är anpassad efter: vilket brott du utsatts för, hur gammal du är och var i processen du är, till exempel om du har gjort en polisanmälan eller väntar på en

Läs mer

Utsatt för brott (brottsoffermyndigheten.se)Brottsofferguiden (brottsoffermyndigheten.se)Brottsskadeersättning (brottsoffermyndigheten.se)

Brottsofferjouren (BOJ)

Brottsofferjouren är en fristående, ideell organisation som ger stöd till brottsoffer, vittnen och anhöriga. Du kan vara anonym, stödet är kostnadsfritt och du behöver inte ha polisanmält händelsen.

BOJ erbjuder:

  • Medmänskligt stöd av någon som lyssnar och förstår.
  • Information om polisanmälan, rättsprocess och ersättningsfrågor.
  • Stöd vid eventuell rättegång.
  • Hjälp i kontakt med myndigheter och försäkringsbolag.
  • Det spelar ingen roll vem du är, vilket brott du har utsatts för eller var i landet du bor - BOJ ger stöd till alla brottsoffer, vittnen och anhöriga.
  • Brottsofferjouren har omkring 60 lokala jourer med över 1000 volontärer som ger stöd i Sveriges alla kommuner.

Läs mer

Brottsofferjouren.se

Är du utsatt för våld i nära relationer?

Det betyder att någon som står dig nära utsätter dig för våld. Det är ett brott, och du kan få stöd och hjälp från olika håll. Läs mer om våld i nära relationer här:

Våld i nära relationer

Rapportera otrygghet och skadegörelse

Du kan rapportera otrygga händelser, platser och skadegörelse till Köpings kommun. Rapporterna förs in i systemet Embrace för att kartlägga brott och skapa en tryggare kommun. Inrapportering till Embrace ersätter inte en polisanmälan.

Läs mer och rapportera

Rapportera otrygghet och skadegörelse

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Stöd och behandling

Nibblesbackevägen 19, Köping

Telefontid, rådgivning
Måndag och onsdag kl. 14.00 - 16.00, tisdag och fredag kl. 09.00 - 11.00

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: