Agda Östlunds park

Agda Östlunds park är Köpings nyaste park där det finns möjlighet till grillning, promenader, skidåkning och att se kulturevenemang. Parken ligger vid Kristinelunds sportfält.

Aktuellt just nu

Invigning av parken 1 juni kl. 10.00.
Läs mer

En park som är till för alla!

Agda Östlunds park har tillgänglighet i fokus. Alla ska känna sig välkomna att vara här. Du tar dig in till till fots, med cykel eller rullstol i parken via fyra entréer; norr, söder, öster och väster.

Blommor, träd och buskar kan skådas från gräsmattorna eller de belysta gång- och cykelvägar samt grillplatser. På vintern kan den som vill åka pulka på kullen som vi kallar Mini-Ströbohög, eller ta en längdskidtur när vi spårat.

Mycket att upptäcka

Skolor, förskolor och andra verksamheter är välkomna att göra utflykter och vandra längs med den pedagogiska slingan - där det än så länge finns både fågel- och fladdermusholkar att kika på. Ute i parken finns ett insektshotell och två scener med plats för utegympa samt spontana eller planerade föreställningar.

Slå dig ner på gräset, läktaren eller vid ett bord.

Parken är döpt efter en av de första kvinnorna i Sveriges riksdag

Agda Östlund från Köping var en av fem kvinnor som valdes in i riksdagen 1922. Enligt ett politiskt beslut fattat 2024 ska parken vid Kristinelunds sportfält uppkallas efter henne.

Läs mer om Agda Östlund

Läs mer om hur parken kom till och planerna för framtiden

En park som är till för alla!

Agda Östlunds park har tillgänglighet i fokus. Alla ska känna sig välkomna att vara här. Du tar dig in i parken via fyra entréer; norr, söder, öster och väster.

Blommor, träd och buskar kan skådas från gräsmattorna eller de belysta gång- och cykelvägar samt grillplatser. På vintern kan den som vill åka pulka eller ta en längdskidtur när vi spårat.

Mycket att upptäcka

Skolor, förskolor och andra verksamheter är välkomna att göra utflykter och vandra längs med den pedagogiska slingan - där det än så länge finns fågel- och fladdermusholkar att kika på.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Anders Eriksson

ENHETSCHEF ANLÄGGNINGAR OCH FÖRENINGSSTÖD

Kultur- och fritidsförvaltningen
Barnhemsgatan 2
731 85 Köping