Babysim

Välkommen att börja ditt barns vattenäventyr hos oss! I vår babysimskola är vattensäkerhet viktigt. Vi vill främja vattenvana och trygghet i vattnet, både för dig och ditt barn. Detta tillsammans med glädje, sång och lek gör babysimmet till en mysig stund både för barn och vuxen. 

Våra kurser, tider och priser

Nybörjarkurs

 • Från cirka 3 månader (vid kursstart).
 • Barnet bör ha en läkt navel och väga över 4 kg.
 • Inga förkunskaper krävs.
 • Onsdagar med tre olika tidsspann: 11:45-12:15, 12:30-13:00, 13:00-13:30.

Fortsättningskurs

 • För att delta i denna kurs måste barnet ha genomfört nybörjarkursen i babysim på Köpings bad & sport.
 • Onsdagar klockan 11:15-11:45.

Kursen omfattar 8 tillfällen och kostar 800 kronor.

För eventuella frågor kan du mejla Sofia Norén på sofia.noren@koping.se.

Vår målsättning med babysim är vattensäkerhet och glädje! 

Vi på Köpings bad & sport vill främja barnets vattenvana och öka vattensäkerheten genom vårat babysim. Vi tränar tillsammans på att hitta flytläge, att självständig orientera sig under vattnet, ta sig upp till vattenytan och återvända till bassängkanten för att greppa tag i den.

Babysiminstruktör och vuxen arbetar tillsammans för detta, genom lek och utan prestationskrav för att stimulera barnet i sin utveckling.

Vi eftersträvar en rolig och harmonisk stund för både vuxen och barn. Kom och lär sig mer om vattensäkerhet och på köpet upplever du vattenglädje!

Praktisk information för dig som har bokat en plats

Vad roligt att ni vill gå på babysim hos oss på Köpings bad & sport!

För dig som bokat en plats hos oss kommer ett mail om första tillfället att skickas ut några dagar innan kursstart. Här kommer några andra punkter att ha koll på innan kursstart:

 • För att delta i babysim behöver naveln vara läkt och barnet ska väga minst 4 kg, vilket brukar vara från ca 3 månaders ålder. Barnet måste vara piggt och friskt vid babysimtillfällena. Lite snor är okej så länge barnet är piggt. Vid magsjuka i hushållet ser vi gärna att ni håller barnet hemma från babysimmet.
 • Ta med handdukar, badkläder till er vuxna och åtsittande badbyxa till barnet. Vi kontrollerar alltid att ni har åtsittande badbyxor på barnet. Om ni glömt badbyxor så finns det engångs badblöjor att köpa i receptionen.
 • Ni kan ta med babyskydd/bilbarnstol in till omklädningsrummet och simhallen, men vagnen får parkeras vid vår barnvagnsparkering i entrén. Ta med ett lås/cykellås om ni vill låsa fast den.
 • Det går bra att vara 2 vuxna per barn i bassängen. Samtliga vuxna måste vara ombytta och duscha noga utan badkläder innan bad. Det är viktigt att vi håller det varma vattnet i bassängen så rent som möjligt och vi vill därför minimera smuts, hudkräm, smink, hårvårdsprodukter osv.
 • Barn upp till ca 1 år behöver ej duscha innan ni går ner i bassängen. Ombyte av barnet kan ske inne i värmen i simhallen. Tvätta barnet med våtservett när ni tar av blöjan och sätt på babybadbyxor. Det är okej att gå in i simhallen (undervisningsbassängen) även om det pågår en annan babysimskurs. Ett tips är att ta med barnet iklädd pyjamas till badhuset, så går ombytet snabbt och enkelt inne i simhallen. Barn äldre än ca 1 år behöver duscha innan bad. Kontakta babysimläraren om ni har några funderingar. Ni väljer själva om ni vill duscha barnet efter babysimmet eller om ni gör det hemma. Tänk på att vatten är uttorkande så smörj gärna in ditt barn efter bad.
 • Viktigt! Stressa inte. Att förbereda med sovning, matning och så vidare med småbarn tar tid och allt kan hända. Blir ni sena, ta det lugnt och kom ner i vattnet när ni är klara. Vi strävar efter en mysig och lugn upplevelse både för dig och ditt barn. Eftersträva gärna att barnet både sovit och ätit bra innan babysimmet.
Hur går anmälan till? Och vad händer om en kurs är full?

Du måste registrera ett konto/logga in för att kunna boka och betala din plats. Du anmäler ditt barn till babysim via länken längre upp på sidan!

Välj den tid som passar dig bäst. Är det fullt i den kurs du vill gå så kan du ställa dig i kö. Ställ dig gärna i kö så kontaktar vi dig om vi har möjlighet att släppa fler kurser eller om en plats blir ledig.

Jag saknar bekräftelse på min anmälan

Har du inte fått någon bekräftelse från oss inom tre arbetsdagar kontakta oss gärna på telefon.

Köpings Bad & Sport

0221-256 77

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Köpings bad & sport

Badvägen 3
731 50 Köping