Publicerad

Industritekniska programmets nya lokaler lockar fler elever

Tomas Bäckman, platschef på Volvo, Anna Ulfves rektor på Ullvigymnasiet och Joakim Windahl HR på Volvo

Tomas Bäckman, platschef på Volvo, Anna Ulfves rektor på Ullvigymnasiet och Joakim Windahl HR på Volvo vid invigningen av Industritekniska programmets lokaler

Med snittar, bubbel och mingel invigdes Industritekniska programmets nya lokaler efter en stor satsning från Volvo Group Truck Operations med hjälp av Köpings kommun och Ullvigymnasiet.

Ett lyft inför framtiden

Joakim Windahl HR på Volvo

Joakim Windahl HR på Volvo tog initiativet till satsningen på Ullvigymnasiets lokaler

Det hela började med att Joakim Windahl, HR från Volvo, tyckte att det var få elever som sökte till industriprogrammet och kände att det behövdes göra något.

Lokalerna var gamla och nötta så det behövdes en uppfräschning för att locka eleverna. För att få det att likna en industrilokal så mycket som möjligt användes likadana färger och golv och samma hantverkare som Volvo använt. Ullvigymnasiet sponsrade med nya bänkar och skåp.

Detta gör att Volvo är mer delaktig i utbildningen och eleverna blir mer medvetna vad som förväntas av dem och vad som väntar dem sedan ute på industrin. Andra medel för att locka elever till utbildningen är bland annat körkortsstipendier och språkresor.

Satsningen stärker industrieleverna kompetens

Tomas Bäckman, platschef på Volvo

Tomas Bäckman, platschef på Volvo

Tomas Bäckman, platschef på Volvo ser uppfräschningen som en investering i framtiden. Med fräscha lokaler som liknar industrin kan eleverna få den kompetens som krävs och kan på så sätt få ett jobb direkt efter studenten.Satsningen stärker industrieleverna kompetens.

Öppet och fräscht

Albin Morsing går andra året på Industriprogrammet

Albin Morsing går andra året på Industriprogrammet

Albin Morsing går andra året på Industriprogrammet och han tycker att satsningen från Volvo är väldigt bra. Det är mycket fräschare nu när det ommålat och med ett nytt golv. Mycket öppnare och inte alls lika trångt som förut mellan maskinerna. Albin tror absolut att detta kommer att locka fler nya elever till programmet.

Bra samarbete mellan skola och företag

Markus Riutta avdelningschef på Volvo

Markus Riutta avdelningschef på Volvo

Markus Riutta avdelningschef på Volvo tycker att det har varit väldigt intressant och bra med ett samarbete mellan skola och företag. Det är bra för eleverna kan komma direkt ut i arbetslivet efter studenten för de kan jobbet. Konceptet med att likna Volvos lokaler så mycket som möjligt gör att eleverna känner igen sig och kan genast sättas i arbete.

Förberedelser inför arbetslivet

Rektor Anna Ulfves säger i sitt tacktal till Volvo att kvoten för programmet har fyllts och är väldigt tacksam för att våra elever kan komma ut i industrin genom sommarjobb och praktikplatser som Volvo erbjuder. Då Volvo är det största företaget här i Köping är det fantastiskt med det här goda samarbetet mellan skola och företag som ger våra elever goda chanser och förberedelser till arbetslivet.

Tomas Bäckman, platschef på Volvo och Anna Ulfves, rektor på Ullvigymnasiet klipper bandet vid invigningen av lokalerna

Tomas Bäckman, platschef på Volvo och Anna Ulfves, rektor på Ullvigymnasiet klipper bandet vid invigningen av lokalerna

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på