Publicerad

Förstklassig skola i år också

Bild på Jonas Kleine

VVS-branschens yrkesnämnd har återigen utnämnt Ullvigymnasiet till förstklassiga skola. Det är en kvalitetsstämpel som innebär att man rekommenderar VVS- och Fastighetsprogrammet på Ullvigymnasiet.

För att bli förstklassig skola krävs att man gör en ansökan till VVS-branschens yrkesnämnd, VVSYN. Sedan gör VVSYN en skriftlig bedömning och de som klarar kraven får kalla sig förstklassiga.

Kriterierna för att bli utvald till förstklassig skola är våra lokaler, verktyg och studiematerial. Eleverna får även göra en enkätundersökning om vad de tycker om skolan. Uppfylls inte dessa krav så kan utnämningen dras in säger programledare för VVS-programmet Jonas Klein.

Utnämningen hjälper oss i vårt arbete fortsätter Jonas. Vi får bland annat lärarkonferenser, hjälp vid gymnasiearbeten och kontakter med företag. Den 11 Mars när det är ”World plumming day” kommer yrkesnämnden att bjuda eleverna på tårta och VVS-programmet kommer att anordna någon form av aktivitet för hela skolan för att fira dagen.

I Sverige finns ett 40-tal gymnasieskolor som uppfyller kraven för förstklassig skola. De granskas varje år av VVSYN så att de fortsätter att uppfylla kraven. Tidigare var Ullvigymnasiet ensam i länet om att bli utnämnd till förstklassig skola. Nu är även Hahrska gymnasium i Västerås utnämnd. Du kan läsa mer om förstklassig skola på VVS-Branschens Yrkesnämnds webbplats

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på