Publicerad

Franskt besök ger kulturmöten och ökade kunskaper om integration

Logga med Ullvigymnasiet och Charlie Chaplin-gymnasiet

Lärare och elever vid Ullvigymnasiet ser fram emot ett besök av vår franska värdskola Charlie Chaplin i Lyon. Samarbetet med den franska skolan sker genom ett utbytesprogram finansierat av Erasmus + .

Tjugofem franska elever och lärare kommer den 31 mars till Ullvigymnasiet och kommer att tillbringa en vecka hos oss. Under dessa dagar kommer de att arbeta med våra elever inom ämnet integration, gemenskap och hur man bygger broar över olika kulturer. Finalen kommer bli fredagen 5 april när det kommer att pågå seminarier om integration och sedan avslutas med en stor internationell fest.

Erasmus+

Ullvigymnasiet har fått pengar från Erasmus+ för att driva ett tvåårigt projekt, vilket inkluderar fyra resor – två till Frankrike för Ullvistudenterna och två till Köping för de franska studenterna.De första två resorna till Lyon och Köping skedde förra året och var mycket uppskattade av både våra svenska och franska elever.

Bild på elever i klassrum

ERASMUS + -projekt kring integration pågår på Ullvigymnasiet. Idag samlades läraren Koresh klass i historisk fördjupning, 17SA och 17EK tillsammans med 18IMsprB1 och åt frukost tillsammans och samtalade om livet, skolan, fritiden i Sverige och andra hemländer.

Projektet är till för att skapa integration och kultur-möten med andra länder där eleverna får se och känna på hur det är att leva i ett annat land. Därför kommer eleverna att bo hos värdfamiljer och få uppleva skolan och livet i Frankrike och Sverige.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på