Publicerad

Ullviloppet samlar lärare
och elever: "Alla är med"

Exempelbild

Hundratals elever och lärare sprang eller gick på onsdagen det årliga Ullviloppet – niokilometersloppet som har blivit en traditon. "Det är kul, alla elever är med och har roligt tillsammans", säger Ahmed Isman från Industriprogrammet.

I strålande sol och stark vind laddade eleverna och lärarna upp inför Ullviloppet på onsdagsmorgonen. Starten gick utanför Ullvihallen och deltagarna sprang ned mot centrum i början av det nio kilometer långa loppet.

- Målet är att springa på 33-35 minuter. Jag hoppas att jag kan klara det, säger Ahmed Isman som går sista året på Industriprogrammet.

Ullviloppet 2019

Han har inte kunnat springa de två tidigare loppen under hans tid på Ullvi, på grund av fotbollsskador. Men i år har Ahmed Isman kunnat träna ordentligt.

- Det känns bra, jag har förberett mig hela året, säger han.

Ullviloppet går av stapeln för fjärde året i rad. Tidigare har Ullvigymnasiet ordnat ett triathlon, men loppet gör det enklare för alla elever, även de som pendlar, att delta – eftersom de inte måsta ta med sig cyklar.

- Alla är med. Skolan behöver ha en gemensam dag där lärare och elever kan göra något tillsammans, säger idrottsläraren och tävlingsledaren Robert Bishop.

Ullviloppet 2019

Han fortsätter:

- Nästan alla lärare är inblandade på något sätt, antingen tävlar de, motionerar, eller är funktionärer längs med banan.

Ullviloppet är uppbyggt som ett riktigt tävlingslopp, med förcyklare, vattenstationer och funktionärer.

- Vi vet att många är ute längs med banan och tittar, så det är lite reklam också. En rolig grej för kommande elever, att veta att vi har det här loppet, säger Robert Bishop.

Ullviloppet2019

Ahmed Isman går sista året på Industriprogrammet och siktar på att springa Ullviloppet på ca 33 minuter.

Ullviloppet 2019

Robert Bishop, idrottslärare och tävlingsledare för Ullviloppet.

Ullviloppet 2019
Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på