Publicerad

Årets Ingemar Johansson- stipendiater på Ullvigymnasiet

Gruppbild på alla tio stipendiater som håller sina diplom.

Tio avgångselever premieras för framgångsrika prestationer vid Ullvigymnasiet. Här berättar eleverna vad de tar med sig från sina tre år på Ullvigymnasiet och deras egna råd för att lyckas med studierna.

Stipendierna är avsedda för att vara ett ekonomiskt stöd för fortsatta studier. Maryan Alatwan fick 25.000 kronor och de övriga nio studenterna får 20.000 kronor var.

Under studenternas avslutning i kyrkan på studentdagen 14 juni kommer de att få ta emot diplom och bidrag ur Ingemar Johanssons stipendiefond. Stipendiaterna har uppvisat mycket goda studieresultat, är bra kamrater och goda ambassadörer för Ullvigymnasiet. Kravet är att de har sökt eller kommer att söka till högskola eller universitet.

Lucas Lantz: "Prioritera studierna och skjut inte upp skolarbetet för länge"

Lucas håller sitt diplom.

Grattis till Lucas Lantz som premierades med ett stipendium från Ingemar Johanssons minnesfond för framgångsrika prestationer vid Ullvigymnasiet. Lucas berättar vad han tar med sig från sina tre år på Ullvigymnasiet och Barn- och fritidsprogrammet: ”Det har gett mig möjligheten att få utbilda mig till det jag vill och dessutom är det på hemorten. Jag har också haft väldigt duktiga lärare under åren och stöd både från personal och mina klasskamrater”.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna? ”Glöm aldrig att ibland måste man prioritera sina studier. Försök också att undvika att skjuta upp ett skolarbete länge, tänk istället att du får mer tid över om du gör klart uppgiften med en gång. Till sist: Se till att försöka skaffa dig en plan över vad du vill uppnå med dina studier oavsett om du ska studera vidare eller börja jobba”.

Tova Holmström: "Ta hjälp av de resurser som finns och glöm inta att ha kul!"

Tova håller sitt diplom.

Grattis till Tova Holmström som premierades med ett stipendium från Ingemar Johanssons minnesfond för framgångsrika prestationer vid Ullvigymnasiet. Tova berättar vad hon tar med sig från sina tre år på Ullvigymnasiet och Teknikprogrammet: ”Det har gett mig tre roliga år då jag fått många nya vänner och mycket kunskap inför framtiden”.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna? ”Ta hjälp av de resurser som finns på skolan, de kan bland annat hjälpa dig att få en fungerande studieteknik. Samtidigt får man inte glömma bort att ha kul och umgås med kompisar, för det gör gymnasietiden så mycket roligare”.

Elin Linderborg: "Lärarnas engagemang och stöd har betytt mycket"

Elin håller sitt diplom.

Grattis till Elin Linderborg som premierades med ett stipendium från Ingemar Johanssons minnesfond för framgångsrika prestationer vid Ullvigymnasiet. Elin berättar vad hon tar med sig från sina tre år på Ullvigymnasiet och Teknikprogrammet: ”Jag har utvecklats både kunskapsmässigt och som person. Det har varit tre slitsamma, lärorika och roliga år. Lärarnas engagemang och stöd har betytt otroligt mycket för mig och det finns alltid hjälp att få. Ullvigymnasiet har gjort mig väl förberedd för framtida studier”.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna? ”Se till att planera och lägga energi på studierna. Prata med lärarna om det är någonting som bekymrar dig eller som du behöver hjälp med, det kan vara både skolrelaterat och personliga dilemman. Lärarna finns där för att hjälpa dig på vägen och vill ingenting hellre än att du ska lyckas och må bra”.

Linnéa Olsson: "Välj ett program med ämnen du är intresserad av"

Linnéa håller sitt diplom.

Grattis till Linnéa Olsson som premierades med ett stipendium från Ingemar Johanssons minnesfond för framgångsrika prestationer vid Ullvigymnasiet. Linnéa berättar vad tar med sig från sina tre år på Ullvigymnasiet och Samhällsvetenskapsprogrammet: ”Ullvi har betytt massor för mig. Det har varit en plats där jag har växt som person, utvecklats och hittat mig själv. Att välja Samhällsvetenskapsprogrammet och Ullvigymnasiet är ett av de bästa valen jag gjort i mitt liv. Tack vare Ullvi och dess otroliga personal vet jag vem jag är och vem jag vill bli”.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna? ”Först och främst – välj ett program med ämnen som du är intresserad av. Det blir mycket lättare att studera om du läser någonting som du tycker är roligt. Om du redan studerar så är mitt bästa tips att du strukturerar och planerar din tillvaro. Livet som student blir otroligt mycket lättare om du antecknar när inlämningar och prov är och arbetar med uppgifterna utefter den ordningen. Glöm inte att ha roligt och tro på dig själv! Ett annat bra tips är att välja Samhällsvetenskapsprogrammet på Ullvigymnasiet, med det fantastiska arbetslaget går det inte att göra något annat än att lyckas!”.

Sofie Eriksson: "Ullvi har gett mig unik möjlighet att satsa på skola och bordtennis"

Sofie håller sitt diplom.

Grattis till Sofie Eriksson som premierades med ett stipendium från Ingemar Johanssons minnesfond för framgångsrika prestationer vid Ullvigymnasiet. Sofie berättar vad hon tar med sig från sina tre år på Ullvigymnasiet och Ekonomiprogrammet: ”Ullvigymnasiet har gett mig en unik möjlighet att satsa på både skola och bordtennis utan att någonsin ha behövt väga det ena mot det andra. Det jag tar med mig från mina år här är många roliga minnen och nya vänner samt en bra bas för fortsatta studier inom ekonomi”.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna? ”Lär dig ta eget ansvar, var aktiv och närvarande på lektionerna och försök alltid att respektera deadlines, främst för din egen skull. Prioritera inte bort sömn eller träning i stressiga perioder”.

Maryan Alatwan: "Våga ta egna initiativ och engagera er!"

Maryan håller sitt diplom.

Grattis till Maryan Alatwan som premierades med ett stipendium från Ingemar Johanssons minnesfond för framgångsrika prestationer vid Ullvigymnasiet. Maryan berättar vad hon tar med sig från sina tre år på Ullvigymnasiet och Naturvetenskapsprogrammet: ”Under mina tre studieår har jag utvecklats studiemässigt men även som person och har lyckats bli en tålmodig och ansvarsfull elev. Lärarna här har varit det största stödet och den största inspirationen för mig och det är tack vare dem som jag har kunnat uppnå mina mål. De har verkligen entusiasmerat mig och fått mig att bli den nyfikna elev jag är i dag. Jag vill tacka alla mina lärare, och framför allt min fransklärare, för deras aldrig sviktande hjälp och stöd”.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna? ”Planering, tålamod och hårt arbete är tre essentiella saker för att lyckas bra med studierna. Men viktigast av allt är att ni aldrig ger upp om det någon gång går mindre bra med studierna utan vänd er till era fantastiska lärare som alltid kommer att hjälpa er! Om man dessutom pluggar tillsammans med kamrater och hjälper varandra så kommer allt att bli mycket roligare och mer givande. Sist men inte minst: Utnyttja alla unika chanser och möjligheter ni får på den här skolan. Det kan handla om allt från forskarskolor, utbyten, seminarier, tävlingar och annat. Dessa kommer att ge er ovärderliga kunskaper och erfarenheter. Med andra ord: Våga ta egna initiativ och engagera er!”.

Helena Widera: "Ställ frågor och kommunicera med lärare"

Helena håller sitt diplom.

Grattis till Helena Widera som premierades med ett stipendium från Ingemar Johanssons minnesfond för framgångsrika prestationer vid Ullvigymnasiet. Helena berättar vad hon tar med sig från sina tre år på Ullvigymnasiet och Ekonomiprogrammet: ”Tiden på Ullvi kan nog liknas vid en berg- och dalbana. Men jag fått med mig vänner för livet, kunskap och tre år av utveckling. Jag känner att jag blivit redo för nästa steg i livet men kommer så klart att sakna många vänner och lärare. Jag trodde aldrig att det fanns en skola med så många solstrålar till lärare”.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna? ”Prioritera vilka kurser du kan och tänker lägga mest krut på. Planera, strukturera och disponera din tid. Ställ frågor – det är nyckeln till kunskap. Kommunicera även med lärare, det går att påverka kurser och skolgången mer än man tror, så länge det finns ömsesidig respekt. Skaffa ett extrajobb om du kan. Man utvecklas otroligt och personlig utveckling är också viktigt för skolgången. Sist: Fira dina segrar, värna om dina nära och kära och se till att ha roligt under tiden. Då kan gymnasiet få utgöra några av de bästa åren i ditt liv”.

Julia Linderborg: "Planera och strukturera arbetet och ha roligt på fritiden"

Julia håller sitt diplom.

Grattis till Julia Linderborg som premierades med ett stipendium från Ingemar Johanssons minnesfond för framgångsrika prestationer vid Ullvigymnasiet. Julia berättar vad hon tar med sig från sina tre år på Ullvigymnasiet och Teknikprogrammet: ”De här tre åren har gett mig kunskaper inför kommande studier, men även vänner och många fina minnen. Jag har utvecklats och vuxit mycket som person. Tiden på Ullvi kommer jag alltid att minnas”.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna? ”Planera och strukturera arbetet, men se även till att ha roligt på fritiden. Kom även ihåg att det finns mycket hjälp att få från både duktiga lärare och klasskamrater. Var inte rädd att fråga när du behöver hjälp”.

Liza Marshah: "Ullvi gav mig många möjligheter att utvecklas och nå långsiktiga mål"

Liza håller sitt diplom.

Grattis till Liza Marshah som premierades med ett stipendium från Ingemar Johanssons minnesfond för framgångsrika prestationer vid Ullvigymnasiet. Liza berättar vad tar med sig från sina tre år på Ullvigymnasiet och Naturvetenskapsprogrammet: ”Att studera på Ullvigymnasiet har betytt väldigt mycket för mig. Under de tre åren samlade jag värdefulla kunskaper för livet från kamrater och erfarna lärare. Ullvi gav mig många möjligheter för att kunna utvecklas och uppnå långsiktiga mål”.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna? ”Att planera sin tid och studera lite varje dag. Detta kommer att hjälpa med att undvika stressen i sista minuten. Påminn dig själv hela tiden om vad du har för mål. Det är också viktigt att ha lite fritid, eftersom det ger förutsättningar för en förbättrad hälsa”.

Haya Albabbili: "Håll ambitionen uppe och fokusera på plugget"

Haya håller sitt diplom.

Grattis till Haya Albabbili som premierades med ett stipendium från Ingemar Johanssons minnesfond för framgångsrika prestationer vid Ullvigymnasiet. Haya berättar vad hon tar med sig från sina tre år på Ullvigymnasiet och Naturvetenskapsprogrammet: ”Ullvigymnasiet har gett mig möjligheter att utvecklas som person och få vänner för livet. Jag skulle inte kunna tänka mig att ha gått på någon annan skola än Ullvi”.

Vad vill du ge för råd för att lyckas med studierna? ”Håll ambitionen uppe och fokusera på plugget men se till att göra saker utanför skolan också. Att ha fritid hjälper dig att må bättre och hålla motivationen uppe”.

Läs gärna mer om Ingemar Johanssons stipendiefond och andra stipendier på vår hemsida.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på