Publicerad

Bildextra: Studentdagen på Ullvi

Exempelbild

Ett läsår går fort och så var det dags för studenten 2019.  Studenterna hade sin traditionsenliga avslutning i kyrkan medan årskurs 1 och 2 hade sin egen avslutning i aulan. Efter respektive avslutning väntade släkt och vänner på skolgården på sina nyblivna studenter med plakat och blommor. Därefter traktorkortege genom stan och på kvällen avslutningsfest på Westerqvarn.

Skönsång, stipendieutdelning och tal

Studenternas avslutning i kyrkan började med en välkomsthälsning av prästen och sedan ett sångframträdande av Fanny Vähämäki Arjevall, student från Samhällsvetenskapliga programmet och musikprofilen.

Tio avgångselever premierades för framgångsrika prestationer vid Ullvigymnasiet. Stipendierna är avsedda för att vara ett ekonomiskt stöd för fortsatta studier. Här kan du läsa mer om stipendiaterna.

Mösspåtagningen vid Scheelestatyn.

Mösspåtagningen vid Scheelestatyn.

Efter stipendieutdelningen bjöds det på ett elevtal av Elsa Almersson från det Naturvetenskapliga programmet. Här följer en del av Elsas inspirerande tal;

"Om bara minuter står vi på Ullvigymnasiets balkong med betygen viftandes i handen och skriker att vi tagit studenten. Bara föreställningen av det gör att det pirrar i min mage. Tänk att vi slitit i 12 år, lärt oss nya saker och tagit oss igenom utmaning efter utmaning. Idag är dagen vi firar det. Vi firar inte bara att vi är ”fria”. Vi firar att vi lärt oss saker. Vi har dels lärt oss alldeles onödiga saker, men även kunskaper som vi kommer ha nytta av i framtiden. För framtiden är imorgon. Och det är morgondagen och alla dagar efter den som våra fantastiska lärare förberett oss inför. Oavsett om vi ska snickra tak, räkna pengar eller ta emot nobelpriset. Alla här kommer behövas lika mycket. Oavsett kunskaper."

Elsa Almersson från det Naturvetenskapliga programmet höll ett bejublat elevtal.

Elsa Almersson från det Naturvetenskapliga programmet höll ett bejublat elevtal.

Därefter höll rektor Anna Ulfves tal där hon tackade Elsa Almersson för hennes visdomsord. Fortsatte sedan med att nu var snart eleverna fria från det strukturerade schema som skolan har och att de snart själv är ansvariga för sin vardag. Lägga upp sina egna scheman och gå in en ny fas i sina liv.

Anna avslutade talet med att tacka alla elever och personal att de alla gjort ett fantastiskt arbete och lyckönskade de nya studenterna inför framtiden.

Stipendiater 2019.

Restaurang och livsmedelsprogrammet delade ut en internationell certifiering från världsorganisationen för kockföreningar, "Worldchefs", till studenterna Vendela Bilz, John Magnusson, Andreas Petersson, Joel Pistol och Emmy Fält.

Plakat, lövade vagnar och fest

Vid 12-tiden var det dags för de nyblivna studenterna att traditionsenligt springa ner från balkongen på Ullvigymnasiet och möta släkt och vänner som väntade med plakat och blommor. Därefter traktorkortege med lövade vagnar runt stan och sedan på kvällen den efterlängtade avslutningsfesten på Westerqvarn.

Årets Ingemar Johansson-stipendiater.

Årets Ingemar Johansson-stipendiater.

Avslutningsceremoni i kyrkan.

Avslutningsceremoni i kyrkan.

Utspringet Ullvi 2019.
Studenten Ullvi 2019
Studenten Ullvi 2019
Studenten Ullvi 2019
Studenten Ullvi 2019
Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på