Publicerad

Distansundervisningen i full gång: "Har uppgifter som vanligt i skolan"

Studiehandledarna Najah Bachiri, AnnaBehnaz Monaghy och Ali Sareydhuhu.

Studiehandledarna Najah Bachiri, AnnaBehnaz Monaghy och Ali Sareydhuhu.

Distansundervisningen är i full gång på Ullvi. Personalen har arbetat hårt för att allt ska rulla på så bra som möjligt. Ullvis fyra studiehandledare för elever med annat modersmål fortsätter att stötta elever, precis som tidigare.

Studiehandledarna på Ullvi hjälper elever med annat modersmål än svenska med studierna i ämnen som bland annat matematik, kemi, geografi eller engelska.

Studiehandledarna har träffats tidigare för att planera undervisningen och har sedan flera dagar tillbaka en plan för den.

- Vi studiehandledare känner oss trygga i läget, har kontakt med eleverna och känner att det kommer att gå bra, säger Anna Behnaz Monaghy, studiehandledare för elever med persiska som modersmål.

Studiehandledarna har kontakt med eleverna framför allt över det digitala verktyget Zoom.

- Vi kommer fortsätta att träffa eleverna via Zoom. Man kan dela skärmen och diskutera skolarbeten på det sättet. Det blir som vi har arbetat innan, men på Ipad istället, säger Anna Behnaz Monaghy.

Vardagen med distansundervisning

En av eleverna som får studiehandledning är Alidad Ghasemi, som går årskurs 1 på Barn- och fritidsprogrammet.

- Det går bra med distansundervisningen tycker jag. Vi får nästan samma hjälp som i skolan; det är nästan så att lärarna tar sig mer tid för oss nu, säger han.

Mellan klockan 9-16 på vardagarna svarar lärare nästan direkt på frågor från eleverna, berättar Alidad Ghasemi. Han berättar också att kommunikationen sker via Zoom och Messenger.

- Några ämnen har lärarna fixat videoklipp, som de själv har spelat in och som de skickar till oss.

Ser distansundervisningen på samma sätt

För Alidad Ghasemi är det viktigt att se på distansundervisningen på samma sätt som undervisningen i skolan.

- Vi ska lägga lika mycket tid som vi har i schemat. Om skoldagen är sex timmar så ska vi lägga den tiden på distansundervisningen. Vi ska inte tänka att vi har semester. Vi har uppgifter som vanligt i skolan – men hemma, säger han.

För alla, elever som lärare, är den här situationen ny. Orsaken är spridningen av coronaviruset och sjukdomen Covid-19.

- Jag är inte orolig för det. Men det gäller att vara förberedd och göra saker som rekommenderas av myndigheter, som hur vi ska göra med hygienen till exempel, säger Alidad Ghasemi.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på