Publicerad

Studenten Izabella om den speciella och annorlunda studentdagen

Isabella Vrbanc tar studenten från Ullvigymnasiet i år och sitter med i Jipporådet.

Izabella Vrbanc tar studenten från Ullvigymnasiet i år och sitter med i Jipporådet.

Årets studentdag blir annorlunda och speciell för alla studenter. En av dem är Izabella Vrbanc, som också sitter med i Jipporådet. Här berättar hon om känslorna inför studentdagen och om hur det var att tillsammans med personal på skolan arbeta fram ett förslag på hur studentdagen kunde genomföras.

- Ingen av oss, varken lärarna eller någon annan, bestämde att det skulle bli en pandemi. Det är bara att bita i det sura äpplet, komma till studentdagen och vara glad, säger Izabella Vrbanc.

Ja, det nya coronaviruset har vänt upp och ned på stora delar av världen och även Sveriges alla studentfiranden är drabbade. Precis som överallt i landet blir det inte alls som vanligt på Ullvigymnasiet.

Izabella Vrbanc ser fram emot studentdagen men sörjer samtidigt framför allt att studentflaken inte blir av.

- Sedan är det kul att det blir något av dagen i alla fall, säger hon och fortsätter:

- Jag hoppas att alla kommer och är glada istället för att ha en dålig inställning över att det inte är som det brukar.

Isabella Vrbanc tillsammans med Anna Ulfves, rektor, Selma Cayo, student som också sitter med i Jipporådet och Mikael Axelsson, elevsamordnare.

Izabella Vrbanc tillsammans med Anna Ulfves, rektor, Selma Cayo, student som också sitter med i Jipporådet och Mikael Axelsson, elevsamordnare.

För Izabella Vrbanc och de andra studenterna är det dubbla känslor inför studentdagen. Att ha en form av avslut tillsammans med den egna klassen och mentorerna tycker Izabella Vrbanc känns skönt. Samtidigt är det många vänner och lärare som hon inte kommer att kunna träffa när hon tar studenten.

Under arbetet med att ta fram en plan för studenten har eleverna i Jipporådet arbetat tillsammans med personal från skolan. Studenterna arbetade fram ett förslag på att låta två anhöriga per student delta vid utspringet.

- Först var det bara en anhörig som skulle få vara med men nu blev det två istället. Vi är jätteglada för att det gick igenom, säger Izabella Vrbanc.

Vill bli gymnasielärare i framtiden

Ceremonin 12 juni närmar sig och den blivande studenten tycker att planen för dagen är väl utarbetad.

- Skolans struktur är bra, de har gått ut med att personalen kan bryta om man inte följer reglerna. Alla som vill komma in på skolområdet måste pricka av sig. Jag tror att folk förstår också hur det måste gå till, säger Izabella Vrbanc.

När hon har tagit på sig studentmössan och sprungit ut genom Ullvis portar väntar ett sabbatsår med jobb och resande. Sedan ska Izabella Vrbanc plugga vidare till gymnasielärare:

- Ja, jag kommer tillbaka till skolan.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på