Publicerad

Ullvigymnasiet – Västmanlands största UF-skola!

Exempelbild

Registreringen för UF-företagare har nu stängt och läsåret 2020/21 driver hela 219 gymnasieelever UF-företag i Köping. Det är en ökning med 70 elever från föregående läsår. Fler elever än någonsin driver UF-företag i Köping och Ullvigymnasiet är i år Västmanlands största UF-skola!

Genom UF-företagande får eleverna starta och driva riktiga företag och tränar därmed en rad entreprenöriella förmågor. Förmågor som de kommer att ha nytta av i framtida arbetsliv, särskilt när pandemin är över.

– 2020 har varit ett speciellt år för oss alla och i rådande pandemiläge är det av största vikt att fler ges möjlighet att öva sin företagsamhet inom ramen för sin skolgång. Svensk ekonomi och näringsliv behöver fler entreprenörer, UF-företagande är viktigare än någonsin, säger Johan Eliases, Regionchef Ung Företagsamhet Västmanland.

I Köping driver fler elever än någonsin UF-företag läsår 20/21. Hela 219 elever driver 49 UF-företag, vilket är nytt rekord. En ökning med 70 elever från föregående läsår och Ullvigymnasiet är i år Västmanlands största UF-skola!

– Genom målmedveten lobbying och samverkan har vi vänt pandemi & kris till framgång. Ullvigymnasiet har tagit ett stort ansvar kring entreprenörskap, innovation, framtidstro och tillväxt i Köping. Hela 219 elever driver i år UF-företag i Köping, vilket är en fantastisk rekordnotering och ökning med 70 företagare från föregående läsår. Resan Ullvigymnasiet har gjort är unik, från 44 elever läsår 16/17 till Västmanlands största UF-skola 2020, imponerande, fortsätter Johan Eliases.

– Att så många elever på skolorna i Köping nu får möjlighet att driva ett UF-företag under ett läsår är ett resultat av ett stort engagemang från fler parter. Ett samarbete mellan lärare, skolledare, politik och näringsliv är en förutsättning för att vi gemensamt ska ro detta i land. Ett stort tack till er alla! Som näringslivschef i Köping blir jag förstå extra stolt över kollegorna på Ullvigymnasiet som i år har engagerat fler elever än någonsin – vilken utveckling, säger Camilla Nilsson, Ordförande UF Västmanland.

På Ullvigymnasiet driver eleverna UF på flera olika program och några spännande satsningar i år är inom fyraårsprogrammet, webbdesign och juridisk inriktning.

– Historiskt är det ekonomistudenter som drivit UF-företag men i Köping har vi genom riktade satsningar ökat samt breddat genomslaget. UF är för alla och eleverna får en unik möjlighet att bygga nätverk, självförtroende och hopp om sin framtid. Ung Företagsamhet gör skillnad, på riktigt, säger Johan Eliases.

– Sparbanken Västra Mälardalen är sedan många år tillbaka stolt samarbetspartner till UF, både i grundskolan och på gymnasiet. Att fler och fler väljer att prova på livet som företagare genom att driva UF-företag är fantastiskt, tycker vi. Det lägger en god grund för fler lokala entreprenörer och företagare här i Köping, Arboga och Kungsör i framtiden. Tack alla engagerade lärare och härliga elever, vi ser fram emot fortsatt spännande utveckling framöver, säger Denny Hedenström, marknadschef på Sparbanken.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på