Publicerad

Nya rekommendationer om fjärr- och distansundervisning för gymnasieskolan

Exempelbild

Den 22 januari kom utbildningsministern med nya rekommendationer när det gäller distansundervisning på gymnasiet.

Rekommendationen är att vi successivt ska kunna börja återgå till närundervisning, det vill säga lektioner i skolans lokaler. Ullvigymnasiet planerar hur vi hanterar detta på ett smittsäkert sätt och vi har en regelbunden dialog med vår smittskyddsenhet i regionen. Vi vill dock påminna om att vi kommer att behålla kvar nuvarande undervisningsform t o m vecka 5, där vi nu har en del program och elever inne på skolan. Men från och med vecka 6 kommer varje klass regelbundet att få viss närundervisning. Mer information kommer att komma till respektive klass så fort detta är klart.

Smittspårning – skolans ansvar

Skolan vill samtidigt påminna om att vi ansvarar för smittspårning enligt tidigare rutin. Därför är det viktigt att information om smittade kommer till skolledningens kännedom. Genom att vi får denna information kan vi arbeta för att undvika onödig smittspridning bland våra elever och ungdomar. Du som elev ska därför meddela din mentor om du blir smittad av covid-19. På så sätt vet vi mer hur vi ska planera och tänka kring undervisningen.

”Skollunch på stan”

Möjligheterna att hämta lunch på stan för elever kvarstår under vecka 4. Men denna möjlighet upphör från och med februari. Istället får du som önskar en matlåda beställa denna en dag innan som tidigare genom Armin.suljic@koping.se.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på