Publicerad

Ullvigymnasiet nominerad till Årets UF-skola

Exempelbild

Ullvigymnasiet har utsetts till en av fem finalister i Ung Företagsamhet Västmanlands tävling Årets UF-skola 2021.

-Det känns otroligt kul att vara nominerad, säger Alicia Johansson, lärare i entreprenörskap på Ullvigymnasiet.

Ullvigymnasiet var nominerad förra året också men snubblade då på mållinjen.
-I år känner vi oss ännu starkare med tanke på den tillväxt samt satsningar som har skett på skolan, säger Alicia Johansson.

Rekordstort intresse

Intresset för att driva UF-företag har nämligen ökat rekordartat på skolan. Från att läsåret 16/17 haft 44 UF-företagare har skolan i år 219 registrerade UF-företagare. Det gör Ullvigymnasiet till den största UF-skolan i länet.

Alicia Johansson, lärare i entreprenörskap samt Agneta Rönning och Roger Heljeberg, lärare på gymnasiesärskolan tillika UF-lärare.

Alicia Johansson, lärare i entreprenörskap samt Agneta Rönning och Roger Heljeberg, lärare på gymnasiesärskolan tillika UF-lärare.

-Vi är otroligt stola över den här resan och vi upplever att den centrala nyckeln till framgång är ett långsiktigt tillväxtarbete och samverkan mellan UF-kontoret, skola, kommun och näringsliv, säger Agneta Rönning, lärare på gymnasiesärskolan tillika UF-lärare.

Övriga nominerade

Övriga fyra skolor som är nominerade till Årets UF-skola i Västmanland är ABB Industrigymnasium, Grillska gymnasiet, NVU Brinellskolan och Tranellska gymnasiet.

Flitigt arbete

-Att vinna skulle självklart vara fantastiskt men vi vet också att Västmanland har flera skolor som arbetar flitigt med UF-företagande. Största vinsten med att vinna är att det faktiskt visar sig att engagemang och passion premieras, säger Roger Heljeberg, lärare på gymnasiesärskolan och UF-lärare.

Digital UF-mässa

Vinnaren presenteras under en av livesändningarna på den digitala UF-mässan The Finals of EPR21 som genomförs 16-17 mars.


Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på