Publicerad

2021 års Ingemar Johansson-stipendiater

2021 års Ingemar Johansson-stipendiater på Ullvigymnasiet.

2021 års Ingemar Johansson-stipendiater på Ullvigymnasiet. Stående från vänster: Daniel Nestor, Joudi Alttabaa, Agnes Windahl, Tilda Karlsson, Agnes Edström Andersen, Aleksandra Maksimovic och Klara Backman. Främre raden från vänster: Kokob Fissahaye Ghebreyesus och David Ruin. Saknas på bilden gör Pauline Spångberg.

Tio avgångselever på skolan har tilldelats Ingemar Johansson-stipendiet. De får stipendiet för sina framgångsrika prestationer under gymnasietiden. Här berättar eleverna vad Ullvigymnasiet har betytt för dem och delar med sig av sina egna råd för att lyckas med studierna.

Stipendierna är avsedda för att vara ett ekonomiskt stöd för fortsatta studier. Joudi Alltabaa får 25.000 kronor och de övriga nio studenterna får 20.000 kronor var: Daniel Nestor, Agnes Windahl, Tilda Karlsson, Agnes Edström Andersen, Aleksandra Maksimovic, Klara Backman, Kokob Fissahaye Ghebreyesus, David Ruin och Pauline Spångberg.

Diplom och bidrag ur Ingemar Johanssons fond delades ut i samband med en ceremoni på skolgården. Stipendiaterna har uppvisat mycket goda studieresultat, är bra kamrater och goda ambassadörer för Ullvigymnasiet. Kravet är att de har sökt eller kommer att söka till högskola eller universitet.

Agnes Edström Andersen, klass 18SA

Agnes Edström Andersen

Agnes Edström Andersen, klass 18SA

-Ullvigymnasiet har gett mig nya kunskaper, erfarenheter och kompisar. Det har samtidigt varit en plats där jag blivit mer säker i min själv och mer självständig.

-Börja i tid med dina uppgifter och skjut inte upp det till sista stund. Det är också viktigt att få pauser mellan studierna för att orka. Diskutera mycket också, både med lärare och klasskompisar då man därigenom kan utveckla sina tankebanor och få nya perspektiv.

Aleksandra Maksimovic, klass 18EKb

Aleksandra Maksimovic

Aleksandra Maksimovic, klass 18EKb

-Ullvi har betytt väldigt mycket för mig. I tre år har jag fåt utvecklas både som person men även med mina studier. Jag har fått kunskap, vänner och minnen för hela livet och för det kommer jag alltid att vara tacksam. Slutligen vill jag bara säga ett tack till alla mina fantastiska lärare som gjode det kul att komma till skolan varje dag.

-Tro på din egen förmåga! Ofta är man sin största kritiker, så var snäll mot dig själv. Våga be om hjälp, Ullvi har fantastiska lärare. Till sist, fira alla dina vinster, jur stora eller små de än är!

Daniel Nestor, klass 18SA

Daniel Nestor, klass 18SA

-Ullvigymnasiet har betytt väldigt mycket för mig dessa tre år. Då menar jag främst min klass och alla otroligt duktiga och bra lärare. Det är nog den största anledningen till att dessa tre år varit väldigt bra år.

-Mitt främsta tips är att ta vara på varje dag. Försök att hålla motivationen uppe och använd lektionstiden väl. Gymnasiet är en väldigt rolig tid så njut av varje dag. Ta inte skolan på för stort allvar.

Klara Backman, klass 18TE

Klara Backman

Klara Backman, klass 18TE

-Ullvigymnasiet har betytt jättemycket för mig, det har varit en plats där jag har kunnat lära mig många nya saker och utveckla mig själv som person. Jag har också träffat många fantastiska personer, både lärare och elever. Jag har haft lärare som verkligen brunnit för sitt arbete och det har inspirerat mig till att jobba hårdare.

-Plugga på det sätt som fungerar bäst för dig och ta det inte dagen innan prov eller inlämning, det kommer bara att göra dig stressad i onödan. Ta puser ibland när du plugga, din hjärna kan inte ta in all information på en gång, tillåt dig att vila. Planera din tid och bestäm när du ska göra vilken uppgift så kommer stressen att bli mycket mindre. Börja i tid och häng med på lektionerna, det gynnar dig i längden. Annars kommer allt på en gång.

Tilda Karlsson, klass 18SA

Tilda Karlsson

Tilda Karlsson, klass 18SA

-Jag upplever verkligen att Ullvigymnasiet har förberett mig för fortsatta studier genom att bidra med en säker och förlåtande miljö att lära sig i.

-Jobba hårt och ge inte upp, men kom alltid ihåg att ditt bästa är tillräckligt. Det är viktigare att ta hand om sig själv och inte lägg allt för stor press på sig själv. Försök att hitta en balans som passar dig.

Joudi Alttabaa, klass 18NA

Joudi Alttabaa

Joudi Alttabaa, klass 18NA

-Det har varit tre lärorika år här på Ullvi. Tack vare Ullvi lärde jag känna goda människor och fick nya vänner både från mitt program såväl som från andra. Många lärare är kunniga och älskar det de gör, vilket resulterar i att de lär ut från hjärtat och vill berika våra kunskaper så mycket som möjligt. Jag har fått chansen att bli en IKT-inspiratör. Jag har även provat vara en "mattestödlärare" vilket var berikande för att fräscha mina kunskaper, och givande som merit och utveckling som person (även fast det inte fortsatte på grund av pandemin). Under dessa tre år lärde jag mig och fick en bred grund för framtida studier vilket jag vill tacka alla som har bidragit till och hjälpt mig att nå.

-Försök att ha balans mellan studierna och fritiden. Ett tips till mig och alla andra är att man ibland behöver prioritera studerna men när man sedan vilar, försök att slappna av och glöma uppgifterna och allt du har. Visst kan det kännas tufft ibland, men tappa inte hoppet och ge aldrig upp! Din framtid väntar på dig! Utnyttja alla möjligheter och skapa fina minnen. Våga fråga, för det har man alltid möjlighet till, var inte blyg!

David Ruin, klass 18TE

David Ruin

David Ruin, klass 18TE

-Mina tre år på Ullvi har varit väldigt roliga och fått mig att utvecklas otroligt mycket. Detta till stor del tack vare alla fantastiska lärare som alltid är motiverande och hjälpsamma.

-Gör saker i tid och skjut inte fram uppgifter och plugg inför prov och kvällen innan. Var även aktiv under lektionerna så kan du lägga mindre tid på skolarbete på fritiden.

Kokob Fissahaye Ghebreyesus, klass 18EKa

Kokob Fissahaye Ghebreyesus

Kokob Fissahaye Ghebreyesus, klass 18EKa

-Ullvigymnasiet har betytt mycket för mig. Förutom all kunskap jag har lärt mig så har jag vuxit oerhört mycket som människa. Jag har också träffat duktiga och engagerade lärare som faktiskt bryr sig om sina elever och vill hjälpa alla att nå målen.

-Mitt främsta råd till att lyckas med studierna är att börja så tidigt som möjligt med uppgifterna så att man ger sig själv tid och underviker panik i sista minuten. Det gäller speciellt nu under denna pandemi som har gjort det svårare för både elever och lärare att följa planeringen så som man skulle velat. Det är därför viktigt att planera och ta eget ansvar för att uppgifterna lämnas in i tid. Mitt sista råd är att inte vara rädd för att be om hjälp från lärare och vänner. De kommer att hjälpa dig och ge dig deras stöd.

Agnes Windahl, klass 18EEb (El & automation)

Agnes Windahl

Agnes Windahl, klass 18EEb (El & automation)

-Enormt mycket! Jag har fått turen att lära känna massor av fantastiska människor och dessa tre år på Ullvigymnasiet har verkligen gett mig värdefull kunskap och underbara minnen som kommer att leva kvar för alltid.

-Njut av gymnasietiden! Den går snabbare än vad man tror och denna tid är verkligen någonting man kommer att blicka tillbaka på och genuint sakna. Och ge inte upp! Ibland stöter man på motgångar, men gör bara ditt bästa och försök att ta tillvara på denna underbara tid och främst ha riktigt kul på vägen! :)

Pauline Spångberg, klass 18EKa

Stipendieutdelningen på skolgården. David Ruin tar emot diplom och ros.

Stipendieutdelningen på skolgården. Anna Ulfves, rektor på Ullvigymnasiet och Nils-Erik Jonasson, testamenteexekutor, delar ut diplom och en ros till David Ruin.

Diplom på bordet utanför skolan i samband med stipendieutdelningen.

Diplom i samband med ceremonin på skolgården.

Mattias Ejdeklint, rektor, Nils-Erik Jonasson, testamenteexekutor, Anna Ulfves, rektor, Jinan Baalbaki, rektor samt Tomas Bandh, rektor.

Mattias Ejdeklint, rektor, Nils-Erik Jonasson, testamenteexekutor, Anna Ulfves, rektor, Jinan Baalbaki, rektor samt Tomas Bandh, rektor.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på