Publicerad

Bästa UF-skolan hyllades

Exempelbild

Tårta, blommor och diplom - så firade Ullvi förra läsårets framgångar i Ung Företagsamhet.

-Det är superkul att hela kollegiet får vara med och fira. Det största nu är väl att vi ska jobba för att bli årets UF-skola ett år till, skrattar Alicia Johansson, UF-lärare.

Insatserna hyllades

Personalen bakom Ullvigymnasiets UF-framgångar fick ta emot både diplom och blommor av Johan Eliases, regionchef på Ung Företagsamhet, som hyllade Ullvis insatser.

-Ullvi är ju inte bara Västmanlands bästa UF-skola läsår 2021 utan även länets största UF-skola. Tittar man på utvecklingen ur ett längre perspektiv så är Ullvi helt unikt, från 16 UF-företag för två år sedan till 219 idag. Det är helt fantastiskt, säger Johan Eliases.

Bihotellet blev Årets vara

Men framgångarna stannar inte där. För första gången deltog fyrårsprogrammet i UF. Programmet representerades av UF-företaget B4U som med produkten Bihotellet både kammade hem titeln Årets vara i Västmanland och kvalificerade sig till SM.

-Det har gett jättemycket att få jobba med UF, både för ungdomarna och för oss lärare. Det vi har tagit med oss från alla framgångar är att ingenting är omöjligt. Har man rätt inställning så kan man lösa det mesta, trots vissa svårigheter, säger Agneta Rönning, UF-lärare på fyraårsprogrammet.

Robert Örling, biträdande rektor grund- och gymnasiesärskolan, Magnus Nyman UF-lärare, Roger Heljeberg, UF-lärare, Johan Eliases, regionchef Ung Företagsamhet, Agneta Rönning, UF-lärare, Alicia Johansson UF-lärare, Josefin UF-lärare, Anna Ulfves, rektor Ullvigymnasiet, deltog i firandet.

"Företagsamhet är nyckeln"

Johan Eliases vill just betona att UF handlar om så mycket mer än att starta och driva ett företag.

-Någonstans handlar det om att ge eleverna bästa möjliga förutsättningarna för framtiden. Det spelar ingen roll vad eleverna ska göra i framtiden, det handlar inte om att alla ska bli företagare utan om att företagsamhet och entreprenörskap egentligen är grunden till all framgång. Det spelar ingen roll om du ska plugga eller jobba, företagsamhet är nyckeln till i stort sett allt, säger Johan Eliases.

Nytt UF-team

Inför läsåret 21/22 har ett nytt UF-team bildats på skolan, ett team som än så länge består av UF-lärarna Alicia Johansson, Josefin Broberg och Magnus Nyman.

-Vi hoppas såklart att fyraårsprogrammets lärare kommer att ingå även detta år, säger Alicia Johansson.

Diplomet med UF-juryns motivering.

Efterlyser rådgivare

Arbetet med UF är redan i full gång och teamet kommer bland annat jobba för att skapa bättre relationer med näringslivet.

-Just nu söker vi företagare som vill vara rådgivare till UF-företagarna och komma med tips och råd. Vi hoppas att det finns många företagare där ute som tar chansen och anmäler sig, säger Alicia Johansson.

"En stark plattform"

Johan Eliases tror att Ullvigymnasiet har alla förutsättningar att leva upp till framgångarna.

-Ullvigymnasiet har byggt en stark plattform, så jag är trygg med UF på Ullvi, men också med UF i Köping. Det här är ju ett samarbete mellan näringsliv, politiken, kommunen, skola, skolledning, lärare, elever och UF-kontor. Tillsammans gör vi skillnad och det har vi verkligen gjort i Köping, säger Johan Eliases.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:


Kontakt

Translate

Translate this page:

För anställda

Besök oss gärna på