Gruppträning i trygg miljö

Under våren startar vi upp träning på Bergslagen Sportcenter för dig som har en demensdiagnos, eller som lever med någon som har diagnos. Träning har många fördelar och genom den här gruppen får du möjlighet att göra det i en trygg och förstående miljö.

Gruppträning med stöd närvarande

Tanken är att ses en gång i veckan på gymmet. Dagtid är gymmet inte särskilt fullt, och vi har möjlighet att ha en enklare gruppträning ostört i ett eget rum. Gruppträningen leds av Martin Ek, en av grundarna till Bergslagen Sportcenter. Någon ur anhörigstödet respektive kognitionsteamet (tidigare demensteamet) kommer också att finnas på plats varje gång, som en trygghet. Om man vill kan man sen träna vidare själv ute i gymmet.

Många fördelar med träning

Fysisk träning ger många fördelar. Den som har fått en demensdiagnos mår bra av fysisk träning, och i bästa fall kan sjukdomsförloppet till och med saktas ner.

Vi tror också att det är viktigt att fokusera på det som fungerar istället för att bli rädd för sjukdomen, och genom träningen kan du öka både ditt fysiska och psykiska välmående.

För dig som har en diagnos, påbörjad utredning - eller är anhörig

Målgruppen är den som är i början av sitt sjukdomsförlopp, och fortfarande klarar sig hyfsat hemma. Kriterierna för att få anmäla sig är att ha fått en demensdiagnos, eller påbörjat en utredning – eller att vara anhörig till någon med diagnos eller påbörjad utredning.

Anmäl dig till demensteamet

Är du intresserad av att vara med? Kontakta Linda Jakobsson i kognitionsteamet. Det går bra att ringa eller skicka e-post:

Linda Jakobsson,
specialistsjuksköterska i kognitionsteamet
0221-258 85

linda.jakobsson@koping.se

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Köpings kommun

Postadress
Köpings kommun
731 85 Köping

Telefontider
Måndag-torsdag: 8.00-17.00
Fredag: 8.00-16.00
Lunchstängt: 12.00-13.00

Vid helgdagar och klämdagar kan vi ha ändrade öppettider, du hittar dem via den här länken